Aktuális híreink

Vagyonbiztonság a suliban is
 
 
Szeptember 1-jén becsengettek és megkezdődött a 2020/2021-es tanév. A diákok egyre értékesebb tárgyakat visznek magukkal az iskolába, azonban fontos, hogy vigyázzanak is rá. Nemcsak a mobiltelefon, laptop és a készpénz lehet nagyobb érték, hanem a drága cipő, táska, ruhadarabok, ékszerek, órák is, amelyek szintén nagy veszteséget jelenthetnek tulajdonosának lopás esetén.
 Tanácsokat a megelőzéssel kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ELBIR hírlevelében ITT olvashatók.

TEKER(g)ŐK és ROLLERESEK FIGYELMÉBE!
 
 
A szeptemberi becsengetéssel sok diák ült kerékpárra, állt rollerre, hogy gyorsabban eljusson az iskolába. A meleg őszi idő pedig kedvez a járgányok azon szerelmeseinek is, akik hétvégi kirándulásokhoz használják.
További részletek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ELBIR hírlevelében ITT olvashatók.

Gyermekek világnapja – szeptember 20.
 
A Gyermekek Világnapját az UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Alapjának kezdeményezésére 1954 óta szeptember 20-án ünnepeljük. Ezen a napon a gyermekekre, az ő támogatásukra, jogaik védelmezésére fókuszálunk, ezért felhívást is intéznek a világ országaihoz annak érdekében, hogy támogassák és védelmezzék a gyermekek 1959. évi ENSZ- deklarációban megfogalmazott jogait. Az UNICEF a világon a legnagyobb, a gyermekek érdekében tevékenykedő szervezet.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ELBIR hírlevele ITT olvasható
 

 
Tavasszal is tudja biztonságban hétvégi házát, nyaralóját!
 
 
Megérkezett a tavasz. A jó idő érkezésével lassan benépesülnek a hétvégi házak, nyaralók. A télire biztonságba helyezett vagy hazavitt értékek - szerszámok, gépek, csónakok, egyéb eszközök – ismét előkerülnek. A nyaraló, hétvégi ház feltörése vagy az udvaron hagyott értékek eltulajdonítása is jelentős anyagi károkat okozhat, ezért kérjük, fogadja meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ELBIR hírlevelében olvasható tanácsokat.

ITT OLVASHATÓ
 

Eredményes pályázat!

A nyilvános könyvtárat fenntartó települési önkormányzatot vissza nem térítendő támogatás illeti meg a települési nyilvános könyvtár állománygyarapítására és a nyilvános könyvtár technikai, informatikai, műszaki eszközeinek, berendezési tárgyainak gyarapítására.

Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár minden évben sikeresen pályázik erre a központi költségvetési támogatási formára, így 2020-ban 1.399.000. forintot fordíthatunk az idén hatvan éves könyvtár fejlesztésére. Ez az összeg is hozzájárul, hogy az egyre népszerűbb könyvtári szolgáltatásainkat még gazdagabb tartalommal és kényelmes feltételekkel kínáljuk a gyáli olvasóknak.

A Közházcsapat nevében
Bretus Imre
igazgató

# TÁMOGASDAKULTÚRÁT!

A Jegy.hu #támogasdakultúrát néven nagyszabású gyűjtésbe kezd, ahol a támogatott projekteket kéthetente, nyílt szavazással választják ki. Csatlakozz a csoporthoz, kövesd a gyűjtést, vegyél részt az előadások kiválasztásában és adományozz, ha megteheted! Segíts megmenteni a kultúrát!

#támogasdakultúrát

Az Országos Rendőrkapitányság által készített kiadványban fontos veszélyre hívják fel a figyelmet!

A digitális forradalom, az internet használatának elterjedése számos pozitív változást hozott a mindennapokban.
Sajnos a pozitív hatások mellett vannak veszélyei is. A gyerekek és a fiatalok, bár sok esetben készségszinten kezelik a digiális eszközöket, a használatból adódó veszélyeket nem minden esetben képesek felismerni. A grooming jelensége kifejezetten őket érinti, a szexting pedig az ő esetükben kifejezetten súlyos következményekkel járhat.

A kiadványt ITT találja.

Fontos! A csalók a veszélyhelyzetre sincsenek tekintettel!

Az úgynevezett „unokázós” csalásokkal kapcsolatban szükséges felhívni a figyelmet arra, hogy a koronavírus járványra történő hivatkozás, mint történet, legenda is felkerülhet a csalók listájára. Kérjük, figyelmesen olvassa el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ELBIR hírlevelét!

ITT OLVASHATÓ

A KORONAVÍRUSSAL TERJEDNEK A CSALÓK! NE VÁLJON ÁLDOZATTÁ!

A koronavírus terjedéséről szóló hírek mellett megjelentek a témával kapcsolatban elkövetett csalások, csalás kísérletek. Kérjük, figyelmesen olvassa el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály ELBIR hírlevelét!

ITT OLVASHATÓ

ÓVINTÉZKEDÉSEK A KORONAVÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSÁRA!

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY ELBIR HÍRLEVELEIBEN A GYEREKEKNEK ÉS A FELNŐTTEKNEK IS KÜLÖN TÁJÉKOZTATÁST AD A MEGELŐZÉSI FOLYAMATOKRÓL.

GYEREKEKÉ ITT OLVASHATÓ

FELNŐTTEKKÉ ITT OLVASHATÓ


TOVÁBBI INFORMÁCIÓKAT, ELÉRHETŐSÉGEKET ITT OLVASHAT.

 

Az InterTicket Kft. tájékoztatója Jegyirodai partnerei számára a koronavírus-vészhelyzettel kapcsolatban (2020.03.12)

A tegnapi napon a kormány határozatot hozott a 100 főnél nagyobb beltéri, és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltásáról. Tegnapi levelünket követően, az alábbiakban szeretnénk ismertetni az időközben napvilágot látott visszafizetési konstrukciók esetén követendő eljárást. I. Az InterTicket szerződéses jogállása szerint ügynökként vesz részt a jegyek értékesítésében.

Ennek értelmében a rendezvényszervező, mint jegykibocsátó hatáskörébe tartozik döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy az elmaradó rendezvények jegyárait visszatéríti-e, illetve a jegykibocsátó kötelessége a visszatérítéshez a pénzügyi alapot biztosítani. A rendezvényszervező a szerződése alapján kérheti InterTicket segítségét, hogy az ügynöki segédként részt vegyen a hálózatosan értékesített jegyek visszafizetésében, a jegykibocsátó által biztosított pénzügyi alap terhére. II. Jegyirodai partnereink szerződésük alapján kötelesek részt venni azon jegyek visszaváltási folyamatában, amelyet ők értékesítettek.

Erre vonatkozóan szükséges követni azon instrukcióinkat, amelyet a rendezvényszervezőkkel, jegykibocsátókkal folyatott egyeztetést követően továbbítunk jegyirodai partnereinknek. Az InterTicket eljárásrendje :

1. A rendezvények szervezőit, jegykibocsátó partnereinket nyilatkoztatjuk, hogy az egyes elmaradó előadásukkal kapcsolatosan milyen intézkedést kívánnak hozni. Számos verzió merül fel. a. Lesznek előadások, amelynek hálózatosan értékesített jegyeit visszatérítjük. b. Lesznek elmaradó előadások, amelynek jegyeit a szervező nem fogja visszaváltani. c. Lesznek előadások, amiket más időpontra helyeznek át, és a jegyeket nem váltják vissza. d. Emellett lesznek olyan új időpontra kerülő előadások, amik jegyeit a vevők visszaválthatják. e. Újabb típust képeznek azok az előadások, amelyet új időpontban fognak megtartani, de csak később fogják tudni kommunikálni az új időpontot. Ezek közt lesznek, amik visszaválthatók, és lesznek, amik nem. f. Van olyan szervező, aki úgy dönt, hogy a jegyeit nem váltja vissza, de saját pénztárában azt egy későbbi előadás vásárlásánál beszámítja, vagy saját pénztárában vásárlási utalványra váltja be.

2. A sokféle eljárási mód tisztázását követően egy olyan listát fogunk a jegyirodai partnereink számára elérhetővé tenni, amely tartalmazza azokat a rendezvényeket, amelyre nézve a követendő eljárás tisztázva lett. Ez a lista tartalmazni fogja azokat az előadásokat, amelyek jegyeit a szervező nem váltja vissza, vagy csak a saját pénztárában fogja kezelni. Ezekkel kapcsolatban a jegyirodában csupán tájékoztatási feladat lesz. A lista azokat az előadásokat is tartalmazni fogja, aminek visszaváltását a szervező kérte, és amelynek pénzügyi fedezetét biztosította, így azok visszaváltható státuszba kerültek.

3. Kérjük, hogy kizárólag azon jegyek vételárát fizessék vissza, amelyek szerepelnek a visszaváltható előadások listáján, továbbá kérjük, hogy ezt csak a megjelölt határidőn belül tegyék meg! Az e két feltételnek nem megfelelő jegyek árát nem áll módunkban jegyirodai partnereink felé elszámolni!

4. A visszaváltott jegyek elszámolási menete nem változik, a megszokott módon történik.

5. A nagy tömegű visszaváltás – és a közeli hetek várhatóan alacsonyabb értékesítési volumene – okán előfordulhat, hogy a még el nem számolt jegyárbevétel összegét meghaladja a visszafizetett jegyek összege. Ebben az esetben az elszámoláskor a különbözetet az InterTicket utalja a jegyirodai partner számlájára.

6. Előfordulhat, hogy a jegyiroda egyenlege negatív, és a visszafizetéshez nem rendelkezik megfelelő készpénzzel. Ebben az esetben kérjük úgy informálja az ügyfelet, hogy a visszaváltási igényét postai úton tudja érvényesíteni. Kérelmét levélben küldje el az InterTicket Kft. címére: 1139 Budapest, Váci út 99. VI. emelet a listában található határidőn belül. Kérelmében írja meg bankszámla számát, és a számla tulajdonosának nevét, valamint csatolja a visszaváltandó jegyeit. Kihangsúlyozzuk, hogy csak olyan esetben van mód ilyen visszatérítésre, amikor a jegyiroda egyenlege nullás, vagy negatív, valamint a visszaváltandó jegyek előadása szerepel a visszaváltható listán.

Az InterTicket mindent elkövet annak érdekében, hogy e kritikusnak ígérkező időszakban a leghatékonyabban működjön együtt jegyértékesítő partnereivel. Kérjük a fenti eljárásrendet szíveskedjenek betartani, hogy a bonyolult folyamatok áttekinthetően és akadálymentesen lebonyolíthatóak legyenek. Kérjük és várjuk, hogy kommunikációjukban is a fentiek figyelembevételével, a jó partneri viszony szellemében járjanak el.

Köszönettel és Üdvözlettel: az InterTicket csapata
Szeretnél dalszerző társ lenni?
Csak 4 ütős sort kell írnod!
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az ORFK Ügyeleti Főosztályának támogatásával országos pályázatot hirdet - vállalkozó kedvű fiataloknak és idősebbeknek egyaránt!

Pályázati felhívásukat ITT TALÁLOD!

PMRFK Bűnmegelőzési Osztály ELBIR hírlevele:

A Bűncselekmények Áldozatainak Világnapjáról szóló hírlevelet ITT OLVASHATJA!
PMRFK Bűnmegelőzési Osztály ELBIR hírlevele:

A bizonyítványosztásró és a gyerekekre való odafigyelésről szóló hírlevelet ITT OLVASHATJA!
Szupervízió Gyálon!
Adventi jótanácsok a rendőrségtől!

ITT olvasható
 
PMRFK Bűnmegelőzési Osztály hírlevelei:

A betörő nem nyaral

ELBIR Beszélni kell róla! I.- biztonságban a strandokon, csúszdaparkokban

ELBIR eltűntek világnapja

ELBIR Iskolakezdés 2019

Telefonos csalások

Az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály 112-es levele:

ITT OLVASHATÓ

és

ITT OLVASHATÓ
 
 
Rendőrségi Felhívás - Unokázós Csalás!

A rendőrség tanácsai arra az esetre, ha valakitől unokája, hozzátartozója nevében telefonon kérnek sürgősen nagyobb összeget:

ITT OLVASHATÓ

és

ITT OLVASHATÓ


 

Interjú Sinkovics Lászlóval, a Master Solution Kft ügyvezető igazgatójával, logonk tervezőjével.


2018-ban sok minden változott közösségi házunkban, új logonk is lett. Egy logo sok mindent meghatároz. Fontosak a fomák, a színek, a szöveg.
Erről illetve a grafikai szakmáról beszélgettünk Sinkovics Lászlóval, akinek köszönjük, hogy rendelkezésünkre állt!

Az interjút -> ITT <- tekintheti meg.


LépcsőházŐr program a társasházak biztonságáért!


A társasházakban élők nagy száma és a lépcsőházakban elkövetett bűncselekmények gyakorisága miatt, a lépcsőházak védelme kiemelt fontossággal bír a bűnmegelőzés szempontjából.
A lépcsőház egyrészt közösségi tér is, ahol az otthonok bejárata található, ezért potenciális lehetőséget teremthet a bűnözőknek a lakásokba történő bejutáshoz.
Az alábbi cikkben a rendőrség Elektromos Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (röv. ELBIR) cikkét olvashatják a megelőzésről.

A cikket -> ITT <- tekintheti meg.


Könyvtárunk is NAVA pont lett!

Március elsejétől a könyvtárban is elérhető a Nemzeti Audiovizuális Archívum.
A NAVA 2006. január 1. óta rögzíti a magyar gyártású és vonatkozású rádió- és televízió-műsorokat elsősorban oktatási, kutatási céllal. A szabadon hozzáférhető műsorok száma meghaladja a 360 ezret, melyek között lehetőség van csatorna vagy műfaji kategóriák szerint válogatni.
A korlátozott hozzáférésű tartalmak NAVA-pontokban tekinthetők meg. Országszerte közel 2000 NAVA-pont működik, amelyekben a szabadon elérhető tartalmakkal együtt körülbelül másfél millió műsor található.
A könyvtári NAVA-pont használata regisztrációhoz kötött.

Várunk minden kedves érdeklődőt!