Filmek 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Gyáli-Wood, I. Mozifesztiválunk a Williams TV-ben :)


 

A különböző tematikájú nyári fejlesztő táboraink teljes létszámban indulhatnak el, emellett koncertekkel és egyéb szórakoztató rendezvényekkel is várjuk a helyieket és a környéken élőket! Intézményvezetőnk, Bretus Imre interjúja a Williams TV híradójának.


 
A járvány miatti zárás alatt könyvtárunk teljesen megújult! Közösségi Házunk bevételeiből, városi önrészből és Nemzeti Kulturális Alap pályázatból származó forrásokból vált modernebbé, világosabbá és tágasabbá. Jene Andrea igazgatóhelyettes interjúja a Williams TV-nek.


 

Intézményvezetőnk a nyári programok, rendezvények szervezése során a gyermektáborokra és a kertmozi tervezett izgalmas előadásaira hívta fel a figyelmet a Williams TV interjújában.

 

A WilliamsTV Zóna című műsoraban Pál Attila műsorvezető vendége volt Bretus Imre igazgató. Téma a gyáli kulturális helyzet napjainkban.


 

A Gyáli Kertbarát Kör elnökével, Király Lászlóval beszélgettünk a Föld napja alkalmából. Hallgassák meg hasznos tanácsait, javaslatait környezetünk megóvásával, növényeink ápolásával kapcsolatosan!


 

Magyar Költészet Napja

A magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. 1964 óta ezen a napon a könyvbemutatókkal, irodalmi előadóestekkel, versekkel tisztelgünk a csodálatos magyar líra előtt. Fogadják szeretettel Farkas Évi színművésznő előadásában Reményik Sándor Szivárvány című versét.


 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. A költőóriás életműve megkerülhetetlen teljesítmény a költőutódok számára. Minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal és versenyekkel tisztelgünk a magyar líra előtt.
Velkei Erika, közművelődési igazgatóhelyettes adott interjút a Williams TV-nek a témában.


 

Nagy reményekkel készültünk az idei Húsvétra, ám a pandémia miatt a közönség számára továbbra sem látogatható intézményünk. A gyáli közművelődés tehát egyelőre a virtuális térben zajlik: interaktív játékokkal, online húsvéti receptgyűjtéssel.


 

Egy kisváros életében nagyon fontos az életminőség. Ennek mutatói közé tartoznak az adott település kulturális életére, intézményeinek fejlesztésére fordított források. A járvány miatti kényszerszünetet kihasználva, pályázati forrásból új burkolatot, technikai eszközöket és bútorzatot szereztünk be a könyvtár számára. Bretus Imre igazgató a Williams TV-nek adott interjúja a témában.


 

Idén Gyál Város közművelődési díját Juhász Ida vehette át a helyi Értéktárban végzett kiemelkedő munkája elismeréseként. Most fogadják sok szeretettel az Értéktárról és az Értéktár Bizottság munkájáról készült kisfilmünket!


 

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár az elmúlt időszakban az érdekeltségnövelő és koncerthelyszín-fejlesztésre kiírt pályázatokon is sikerrel indult. Bretus Imre igazgató a Williams TV-nek arról mesél, hogy a megnyert forrásokat meddig és milyen célra kell felhasználni.


 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából


 

Évértékelés Bretus Imre igazgatóval illetve Farkas Évi színművésszel, a Kaleidoszkóp Színpad és az Irodalmi Szalon vezetőjével


 

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár – tekintettel a járványügyi intézkedésekre - rendhagyó adventi készülődést tart. A gyáliak közkedvelt intézménye január 11-ig biztosan zárva tart, ám Gyál-Felső vasútállomáson és a Városháza előtti téren is igazi karácsonyi hangulatot élhet át az odalátogató. Aki pedig a gyáli Közháznál felállított ,,város karácsonyfájánál” elhelyez egy-egy díszt, még ajándékot is kaphat.


 

Több kerek évfordulót is ünnepelhet a magyar filmes világ 2021-ben, az első magyar mozgókép, az első magyar hangosfilm, az első magyar színes film jubileuma mellett a gyáli mozi is születésnapot ünnepel. Gyálon, az Arany János Közösségi Házban, 2021-ben újra lehet majd rendszeresen moziba, nyáron pedig kertmoziba járni. A Williams Tv összefoglalója!


 

Győrfi Pállal készített interjúnkból kiderül, hogy a pozitív életszemléleten túl mi szükséges ahhoz, hogy egészséges életet tudjunk élni illetve az is, hogy miért fontos a közösségek összetartó ereje.


 

60 éves könyvtárunk Könyvtártörténeti kiállításáról mesél Jene Andrea az Arany János Közösségi Ház igazgatóhelyettese, a könyvtár vezetője.


 

Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár, épületünk, programjaink, eseményeink mozgóképen!


 

Beszámoló idei táborainkról, ahol volt minden, zene, tánc, képzőművészet, filmművészet és sok sok egyéb ínyencség!


 

Kovács András Péterrel az Apróbetűs részek c. dupla előadása után ültünk le beszélgetni, amiből kiderül milyen volt a gyáli közönség és András mit kíván a jövő évtől.


 

Vida Ágnes pszichológussal Anyapszichológia c. előadása után beszélgettünk.


 

Sasvári Sándorral szuperkoncertje után beszélgettünk!


 

A Gyál Városi Fúvószenekar idei Nyárzáró koncertjén forgatott a Williams Tv!


A Kertbarát Kör idei Terménykiállításának videóösszefoglalója a Williams Tv-ben!


Modernizálódó Közösségi Ház!


Akciónk a Gyáli Önkéntes Szemétszedőkkel 3 teli konténer szemetet eredményezett, melyet a Gyáli Patak partjáról szedtünk össze önkéntes segítőinkkel közösen.


Színjátszó Táborunkról Farkas Évi színművész mesél! :)


Videó-összefoglalónk KeszeKusza táborunkról, ahol minden nap más volt a téma!


 

2020 Táborok - Sosem volt mesék

Múlt heti táborunk videó-összefoglalója elkészült!
Vajon kiderül, mik a sosem volt mesék? Rosta Helga táborvezető mesél nekünk :)


 

2020 Táborok - Arany Gyermek Néptáncegyüttes Edzőtábor

A múlt heti Arany Gyermek Néptáncegyüttes edzőtáborának titkairól Könczei Árpád és Plugor Judit táborvezetőkkel beszélgettünk.
A gyerekek nagyon jól érezték magukat és rengeteg mindent tanultak az öt nap alatt!


 

2020 Táborok - Dallamok Szárnyán

Videó-összefoglalónk Dallamok Szárnyán táborunkról❗️
Beszéljenek a felvételek helyettünk!


 

A gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár a veszélyhelyzet elmúltával kinyitotta kapuit. A gyerekeket 8 héten át tematikus tábor várja, de a felnőttek és az idősebb korosztály tagjai számára, illetve a civil szervezeteknek is számos programot tartogatnak a nyáron, a könyvtár pedig július 7-től hívogatja az irodalombarátokat.


 

A 2020-as Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából Pelsőczy László színművésszel beszélgettünk. A művész úr megtekintette a Gyáliak által beküldött családi dokumentumokból álló Tablókiállításunkat is. A kiállítás augusztus végéig látogatható Kamaragalériánkban.


 

Gyálon, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából tablókiállítást szerveztek és rendeztek az Arany János Közösségi Házban. A korábban közzétett felhívásra az első világháborút lezáró és a trianoni döntés körüli évek családtörténeteiből számtalan családi ereklye, fotó, dokumentum, anyakönyvi kivonat, levelezőlap, hadijelvény és kitüntetés érkezett be.


 

Gyálon a városközpontban lévő Trianoni emlékműnél rendezett megemlékezésen köszöntőt Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, ünnepi beszédet pedig Nagy József Elek alpolgármester mondott. Az ünnepségen közreműködtek Sorbán Enikő népdalénekes és Pelsőczy László színművész.


 

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárról a Williams Tv-ben!
Mi történt az elmúlt hetekben és mi lesz a közeljövőben. Interjú Bretus Imrével, az intézmény igazgatójával. .


 

Március 9-én tartottuk első Idős Akadémia előadásunkat, mely nagyon jó hangulatban telt. Dr. Kovács Zsuzsa (ELTE PPK,Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet egyetemi adjunktus) volt vendégünk, aki többek között a fiatal és idős generáció tanulási különbségeiről illetve az időskori tanulás hatékonyabbá tételéről is beszélt.


 

Rendhagyó módon emlékeztünk idén március 15-én, nemzeti ünnepünkön.
Hallgassuk meg Nagy József Elek megható beszédét, nézzük meg városunk néptáncosainak műsorát illetve Érdi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának előadását!
 

Színházi páholyunk visszaállításáról intézményvezetőnk, Bretus Imre nyilatkozott.


 

A Magyar Kultúra Napján átadásra került a Közművelődési Díj, melyet idén könyvtárunk vezetője, Jene Andrea kapott meg.


 

Könyvtári programkavalkád - Interjú Jene Andrea Könyvtárvezetővel


Advent Gyálon 2019 beszámoló és programajánló


 

Irodalmi Szalon beszámoló


 

Arany Gyermek Néptánegyüttes interjú - Könczei Árpád művészeti vezetővel

 

Tét a Jövőm! sulibörze 2019

11 középiskola mutatkozott be gyáli nyolcadik osztályos diákoknak!
Reméljük sok információt kaptatok és egy kicsit könnyebben álltok neki a pályaválasztásnak. Köszönjük, hogy velünk voltatok!


 

Interjúnk Soltész Rezső Művész Úrral, akit arról kérdeztünk hogyan éli meg a közönség elképesztő szeretetét és rajongóiról, akik közül egy kis csoport majdnem minden koncertjén ott van.


Gyáli Foltvirágok Foltvarró Kör Kiállítás 2019


1956-os megemlékezés


Öröm a Zene tehetségkutató 2019!


Idősek Világnapja 2019


Városi Egészség és Sportnap - Katus Attila interjú


 

Városi Egészség és Sportnap / Sportcsarnok Avató 2019
 

2019 Születésnapi Utcabál összefoglaló videó


Mácsai Pál művész urat kérdeztük az Azt meséld el, Pista! előadásról, aminek a népszerűsége évtizedek óta töretlen, a június 20-i gyáli fellépéséről illetve a közönségről is.
Köszönjük mindenkinek aki velünk tartott ezen a felejthetetlen estén!


Egy kis összefoglaló a május 16-18-ig tartó Hangszert a kézbe, Gyál! programunkról.
A hangulat nagyszerűre sikeredett, a gyerekek és az ide látogató felnőttek is lelkesek voltak! Köszönjük mindenkinek aki eljött és külön köszönet a Hangfoglaló csapatának, akik mindezt lehetővé tették!


Természetesen Kovács Katival is készítettünk egy miniinterjút. Köszönjük neki és csapatának, hogy felejthetetlenné tették az idei anyák napi ünnepségünket!


Az I. Gyáli Esélyegyenlőségi Napon vendégünk volt Szűcs Sándor volt SOFI-s tanuló, gyáli sportoló, aki a 2019-es Speciális Olimpián Abu Dhabiban első helyezést ért el csapatával kosárlabdában! Hallgassák meg ezt a kitartó és lelkes fiatalembert és fogadják meg a tanácsát: "Minél többen sportoljanak, mert a sportot el nem lehet felejteni".


"Az élet méltóság, minden ember fontos, minden élet érték és mérték is egyben. Közös érdekünk a minél tartalmasabb életminőség, az egyenlő esély megélése - ebből a gondolatból indult ki az I. Gyáli Esélyegyenlőségi Pikniknek a megszervezése, amelyet a közelmúltban elhunyt Tóth S. Tibor kerekes székes riporter, zenész kezdeményezett még 2018-ban Gyálon."


 

2019 tavasszal járt nálunk a VSG Táncszínház, hogy színpadunkra varázsolja Csipkerózsika történetét.
Interjúnk Vass Sándor Gergely társulatvezetővel!


Mini interjúnk Pindroch Csabával, aki nagyon elégedett volt a gyáli közönséggel! Köszönjük a teltházas előadást!


Vendégünk volt Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla, akik a Szép szerelmem, Magyarország c. előadásukról mesélnek miniinterjúnkban!


Nézzék meg mini interjúnkat Csányi Sándorral, akit arról kérdeztünk, hogy honnan jött az ötlet a "Hogyan értsük félre a nőket?" c. előadáshoz illetve mit szólt az óriási gyáli érdeklődéshez.
Megsúgom: szeretett náluk lenni, mi pedig visszavárjuk amilyen hamar csak lehet!


Kertbarát Kör Anyák napja és Föld napja a Williams TV tudósításában!


Imázsfilm