Cukorbetegek Egyesülete
Mély megrendüléssel kaptuk a hírt a családtól, hogy szeretett barátunk, kedves alkotótársunk, a gyáli közösségek egyik szíve, motorja, lelke, Vörösné Erika, a gyáli Cukorbetegek Egyesületének a vezetője 2021. június 26-án csendesen elaludt és elhagyott minket
.
Nehéz ilyenkor szavakat találni.
 
Erika életigenlése, energiája, szervezői tehetsége sokat adott a gyáliaknak, nekünk a Közösségi Ház munkatársainak. Neki köszönhetően sokan váltak egészségesebbé, tudatosabbá, életvidámmá, mozogtak rendszeresen. Az egyesülettel közösen rendezett, szervezett számtalan program értékteremtő eseménye volt városunknak.
Kedves Erika! Tudjuk, hogy csak a tested adta fel, a lelked itt van ma is velünk. Tudjuk, hogy fentről figyelsz minket, most és a jövőben is. A Közösségi Ház minden munkatársának nevében a legmélyebb részvétünk a családnak. Soha nem múló szeretettel búcsúzunk tőled.
 
A Közösségi Ház csapata nevében Bretus Imre igazgató

-------------------------------------------------------------------------

A gyáli Cukorbetegek  Egyesülete  1993-ban alakult.

Web oldalunk :cbegyal.uw.hu

2012 január elsejétől a jelenlegi vezetőség működteti az egyesületet. Minden hónap második csütörtökén tartjuk az egyesületi gyűléseket,az első órában szűréseket végzünk,majd orvosi előadásokkal segítjük a tagságot,hogy minél többet tudjanak a cukorbetegség megelőzéséről a szövődmények elkerüléséről,hiszen ezek ismeretében tudunk teljes értékű életet élni.
Legfontosabb célunk ,hogy a tagságrészére biztosítjuk a korszerű mérőeszközök beszerzését,(Vérnyomásmérő,vércukormérő). Gyógycipők készítését is támogatjuk és megszervezzük a legyártásátNagyon fontos számunkra a rendszeres mozgás biztosítása, ezért heti két alkalommal NordickWalking edzéseket tartunk, valamint hetente két csoport tornázik, gyógytornászunk által összeállított gyakorlatokra az Arany János közösségi ház tánctermébe. Az egészséges táplálkozásra is érdemes oda figyelni, hiszen a bajt így tudjuk elkerülni,ez mindannyiunk érdeke. Célunk ezekre a fontos és  szükséges dolgokra felhívni nem csak a cukorbetegek figyelmét.

 
Néhány hasznos jó tanács mindenki számára:

Ha megnézed, mit eszel, jobban leszel!
Tanuld meg ,hogy mit,mennyit és miért eszel!
„A diabétesz ,az egészségnek  feltételekhez kötött állapota

                                                                       Lukácsik Györgyné
                                                                          CBE elnök