Cukorbetegek Egyesülete

A gyáli Cukorbetegek  Egyesülete  1993-ban alakult.
Web oldalunk: cbegyal.uw.hu
2012 január elsejétől a jelenlegi vezetőség működteti az egyesületet.Minden hónap második csütörtökén tartjuk az egyesületi gyűléseket,az első órában szűréseket végzünk,majd orvosi előadásokkal segítjük a tagságot,hogy minél többet tudjanak a cukorbetegség megelőzéséről a szövődmények elkerüléséről,hiszen ezek ismeretében tudunk teljes értékű életet élni.
Legfontosabb célunk ,hogy a tagságrészére biztosítjuk a korszerű mérőeszközök beszerzését,(Vérnyomásmérő,vércukormérő).Gyógycipők készítését is támogatjuk és megszervezzük a legyártását. Nagyon fontos számunkra a rendszeres mozgás biztosítása, ezért heti két alkalommal Nordic Walking edzéseket tartunk, valamint hetente két csoport tornázik, gyógytornászunk által összeállított gyakorlatokra az Arany János közösségi ház tánctermébe. Az egészséges táplálkozásra is érdemes oda figyelni, hiszen a bajt így tudjuk elkerülni,ez mindannyiunk érdeke. Célunk ezekre a fontos és  szükséges dolgokra felhívni nem csak a cukorbetegek figyelmét.
Ebben az évben is minden hónap 2-ik csütörtökén  tartjuk az egyesületi gyűlésünket, orvosi előadásokat hallgatunk. Ebben az évben lehetőségünk nyílt a CEOSZ által megvalósított edukációs program használatára nyomtatott formában. Szintén a CEOSZ által kezdeményezett országos programba Botra fel séta a cukorbetegség ellen veszünk részt 2018 05 12-én.
2018 04 21-én a Fogyasztóvédelmi Egyesülettel a Bartók Béla általános iskolában az ÖKO napon, szűréseket végzünk, valamint ebben az évben megpróbálkozunk, ha van rá érdeklődés a gyerekek részéről, egy fiatal nyugdíjas főnővért  az egyesület tagja felkértük, hogy a gyerekeket érdeklő kérdésekre válaszoljon, mi történik ha a gyerek bekerül a kórházba..
2018 05 10-én ünnepeljük 25 éves ünnepségünket.
Erre az alkalomra szeretnék egy kisfüzetet szerkeszteni, ami rólunk szól.
Egészségnapot szervezünk 2018  07 12-én.
Szakemberek segítségével. Az egészséges táplálkozás fontossága,és a tudatos vásárlás  megtanulása a cél.
Ebben az évben is megtartjuk a Diabétesz világnapot, és ha lesz lehetőségünk, akkor az Országos Diabétesz világnapra is elmegyünk. Ebben az évben  lehetőségünk  nyílt csontsűrűség vizsgálatra, az ortopéd szakorvosunk  dr Farkas László segítségével  március 20-21-én  60 fő vett részt ezen a programon.
2018 09 25-én reggel nyolc órától ismét lehetőség lesz csontsűrűség vizsgálatra minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.Egyetlen feltétel regisztrálni  kell,hogy az óránkénti besorolást el tudjuk végezni verika50@gmail.com vagy a 06 30 827 9646-os telefonszámon Vörös Józsefné Erika CBE elnöknél lehet
Nagyon hasznosnak bizonyult, mert négy fő nem tudott róla hogy csontritkulása van, sikerült szakorvoshoz  irányítani őket.
 
Néhány hasznos jó tanács mindenki számára:
Ha megnézed, mit eszel, jobban leszel!
Tanuld meg ,hogy mit,mennyit és miért eszel!
„A diabétesz ,az egészségnek  feltételekhez kötött állapota

                                                                                   Vörös Józsefné
                                                                                        CBE elnök