Senior Örömtánc

Testi és szellemi frissességünk és lelki békénk megőrzéséért magunknak is tennünk kell. Az általam tartott szeniortánc foglalkozáshoz nem szükséges sem előzetes tánctudás, sem táncpartner, azonban kényelmes cipő kell. 
Az órákon a résztvevők többféle tánccal is megismerkednek, körtáncokkal, többféle páros tánccal, sortánccal…
A csoporthoz folyamatosan lehet csatlakozni.
Ezek a táncok kifejezetten a szenior korosztály sajátosságaira épültek. Nincsenek benne akrobatikus elemek, hirtelen forgások, pörgések.
Nem a „hagyományos” értelemben vett társastáncokról van szó, hanem sajátos tematikán és mozgásformákon alapszik. Lépései kíméletesek az izmok, ízületek számára. A táncosok folyamatosan rövid koreográfiákat tanulnak.
Meg kell jegyezni a lépéseket, az aggyal irányítani kell a lábat, kezet, de a végtagoknak is engedelmeskedniük kell. Tehát folyamatos a memória és a koordinációra való odafigyelés, miközben az egyensúlyt és a kondíciót is fejlesztjük. A jobb és bal agyfélteke is működik. Ha egy mozdulat nem sikerül, az sem baj. Mindenki a saját képességeinek és egészségi állapotának megfelelően táncol. Az új tánclépések megtanulása intenzív agytornát kíván, és elősegíti az idegpályák működését. Előnyösen hat a gerincproblémák, porckopás, csontritkulás ellen.
Táncolás közben a lelkünket is ápoljuk. A közösség gyógyít: nem kell egyedül otthon ülni, készülünk a másokkal való találkozásra; van egy hely, ahol hasonló emberekkel érezhetjük jól magunkat, barátokra lelhetünk.
Az oktató dicsér: nem a rosszat emeli ki, hanem a jót; és biztat arra, hogy még jobb legyen. A dicséret már önmagában is sikerélmény.
Táncolás = mozgás, öröm, agytorna 
Ezek oldják a feszültséget, energiát adnak, boldoggá tesznek. A boldogság pedig gyógyít.
A szeniortánc egyedülálló módon segíti a demencia megelőzését, és semmilyen más tevékenységről nem mondható el, hogy 76%-ban segít megelőzni az Alzheimer-kórt. A foglalkozások során ismételjük a már megtanult táncokat és minden alkalommal újakat is tanulunk. Mindenki a saját üteme szerint halad, nincs teljesítménykényszer, csak sikerélmény.
Sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség, bármikor be lehet csatlakozni!

AKI OLVASSA ADJA ÁT-HÍVJA BARÁTAIT-CSALÁDJÁT!

VÁROK MINDENKIT SZERETETTEL
SZILÁGYI KATA

Elérhetőségeim: szalonta@freemail.hu és telefonszámom 0036/368-8951