Callanetics

   

Herman Gabriella vagyok, alternatív mozgás-masszázsterapeuta, Okleveles Callanetics oktató.
A Callanetics tornát 1993-ban ismertem meg, keresve a gyógymódot a saját gerincbetegségemre. A Callanetics gyakorlásával egy év alatt változtattam az addig több évig fennálló, mindennapos fájdalommal járó mozgásszervi állapotomon. Azóta az életformámmá vált a Callanetics gyakorlása és 8 éve, hogy oktatom is a tornát, így segítve a gyógyulni vágyókat. A Callanetics egy speciális gerinckorrekciós, mélyizomfejlesztő torna, aminek van egy jó mellékhatása: rendkívül hatékonyan és gyorsan formálja az alakot is.
A mélyizomfejlesztő gyakorlatokat 100 ismétlésszámban, finom, apró mozdulatokkal végezzük. Nem okozunk fájdalmat és terhelést az ízületekre, gerincre. Izoláltan használjuk az izmokat, izomcsoportokat adott területen, ami segít a figyelmünket koncentrálni. A mai mozgásszegény,  ugyanakkor túlfeszített életmódból adódóan testünk egyensúlya felborult, ezért fontossá vált a tudatos, célzott mozgás .
A Callanetics-nek nagyon sok jótékony hatása van. Erősíti és korrigálja a gerinctámasztó izmokat. Megelőzi és mérsékli a derék-, hát- és térdfájdalmakat, csontritkulást és meszesedést. Kialakítja a helyes testtartást. Javítja a mozgásképességet. Helyreállítja a menzesz működését. Javítja az állóképességet.
A s​ok nyújtógyakorlat és az intenzív gyakorlás közben is végzett bizonyos testrészek ellazítása kiváló feszültségoldó hatással bír, ami nyugtatja az idegrendszert, oldja a stresszt. Általa nő a testtudatosság, magabiztosság és kitartás az élet egyéb területein is.
Alakformáló hatásai révén feszessé teszi a hasizmot, megemeli és feszesebbé teszi a feneket, karcsúsítja a combot es nyújtja a lábat, megnyújtja a nyakat és formálja az állat, karcsúsítja a csípőt és derekat, a csípő kötöttségét hatékonyan oldja.

A Callanetics, mivel ízületkímélő (szökdécselés- és ugrálás-mentes), ezért mindenki végezheti, korra és nemre való tekintet nélkül.
Kismamák is végezhetik a tornát korrekcióval, oktatói felügyelet mellett, a 12. héttől.
Gerincsérv vagy súlyosabb mozgásszervi, idegrendszeri probléma esetén orvos véleményezésével végezhető.
Várunk minden érdeklődőt szeretettel.