Korán tanítsuk meg szeretni a szépet

Szombathy Márta előadása

"Viselet készítői munkám során egyetlen határozott irány vezet: a kislányok, gyermekek számára igényes, alkatuknak és habitusuknak megfelelő öltözékek összeállítása. A hagyományos stílusjegyekre alapozva, olyan hordható ruhákat tervezek, amelyeket szívesen vesznek fel a kicsik, az iskolások, a tinédzserek. Számukra nem a felnőtt viseletek kicsinyített másolata a megoldás, hiszen sem alkatuk, sem a hordhatóságuk nem nekik való. Nagyon fontos azonban, hogy amikor még alakul, alakítható a szemléletük, minél több hagyományos elemet vigyünk be a környezetükbe.
Azt a kincset, amely a népművészetben, a viseletek gazdagságában ered, legelőször a gyerekeinknek kell átadnunk, hogy majd idővel, felnőttként is sajátjuknak érezzék.
Komolyan veszem azt a felelősséget, ami az anyanyelv, a zenei anyanyelv mellett a vizuális anyanyelv helyes megalapozását jelenti.
Munkáimat hivatalos fórumokon is elismerik, az elmúlt évi Folktrend divatbemutató sikere abban erősített meg, hogy helyes úton járok – ezt kell folytatnom."
 
Időpont:
2019. január 26., szombat 15. óra

A belépés ingyenes.

Az előadás a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár közös rendezvénye.

Támogatók:
Csoóri Sándor Alap - Emberi Erőforrások Minisztériuma