I. Gyáli Esélyegyenlőségi Piknik - Tóth S. Tibor Emléknap

 
A programról a Williams Tv összefoglalóját ITT láthatja.


Az élet méltóság, minden ember fontos, minden élet érték és mérték is egyben. Közös érdekünk a minél tartalmasabb életminőség megélése. Egyenlő esély, ebből a gondolatból indult ki annak a programnak – az I. Gyáli Esélyegyenlőségi Pikniknek – a szervezése, amelyet Tóth S. Tibor kerekesszékes riporter, zenész kezdeményezett még 2018-ban Gyálon. A nemes kezdeményezés 2019. május 4-én, szombaton a gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban életre is kel. Ezen a vidám, kötetlen érzékenyítő napon számos élmény és program várja Önöket. A programok egyszerre mutatják majd, hogy a sorsszerűen fogyatékkal élő embertársaink élete teljes értékű: legyen szó színművészetről, zenéről, énekről, táncról, a tartalmas élet megéléséről, és világítják meg azt a tapasztalatot, hogy a többségi társadalomnak is érdemes figyelnie azt a kimeríthetetlen értéket, amit a fogyatékkal élők életigenlése jelent.
Az alaptörvény szerint a Magyarországon minden embernek veleszületett joga van az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani. A törvény szövege önmagában csak szöveg marad, fontos az elkötelezettség és akarat, a rögzített elvek betartására. Városunkban Helyi Esélyegyenlőségi Program ad keretet a hátrányok felszámolásához.
Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár esélyegyenlőségi piknikje a közösség erejével, a közösségünk összefogásával valósul meg. A koncertet, előadásokat vállaló alkotók, zenészek, művészek ingyen, vagy jelképes tiszteletdíjért vállalták a közreműködést. Az egész napos ingyenes programon láthatják a Tiszta szívvel című nagysikerű akciófilmet színháztermünkben, vendégünk lesz a film egyik főszereplője. Közreműködnek: gyáli „KERTVÁROS” Szociális Központ, az üllői Civil Érték Egyesület Szeretetgombóc Klub tagjai, XVIII. kerületi SOFI diákjai és tanária, Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítvány tagjai, Mányik Richárd és kutyusa a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesülettől, Dóka Attila Akusztik, a Shadows Band, Madár Veronika színésznő, Joker Buli Zenekar.


A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük jelezze a szervezes@gyalikozhaz.hu email címen.

A program együttműködő és támogató szervezete a Gyáli Önkormányzat és a Gyáli Kertbarát  Kör. 
 
Az I. Gyáli Esélyegyenlőségi Piknik programja:

A programot megnyitja Pápai Mihály Gyál Város Polgármestere.

                          13.00    Megnyitó-beszélgetés Fenyvesi Zoltánnal, a Tiszta szívvel című film főszereplőjével
                          13.30    Piknik az udvaron
                          14.30    Tiszta szívvel című film vetítése (16)
                          14.30    Shadows Band koncert
                          15.15    Mányik Richárd kutyás bemutató
                          15.45    Gyál „KERTVÁROS” Szociális Központ, Civil Érték Egyesület Szeretetgombóc Klub, XVIII. kerületi SOFI
                          17.30    Rolling Country kerekesszékes tánccsoport
                          18.00    Tóth S. Tibor emlékkiállítás
                          18.30    Tombola
                          19.00    Dóka Attila akusztik koncert
                          19.45    Madár Veronika
                          20.15    Joker Buli Zenekar

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.