A Föld Napja

A globális környezetszennyezés, a megváltozott életvitel és az egyre növekvő fogyasztás elképesztő mennyiségű erőforrást emészt fel, amelyet a Földünk biztosít számunkra. Azt azonban elfelejtjük, hogy a Föld készlete véges és nem tűri sokáig, hogy beavatkozunk a természetes működésébe.
A Föld az élőhelyünk, a jövőnk. És nem csak a miénk, hanem gyermekeinké, unokáinké is. Kötelességünk számukra egy élhető bolygót, otthont hátrahagyni. Jelenleg mi vagyunk azok, akik a gondolkodásunkkal és cselekedeteinkkel képesek vagyunk megvédeni a Föld egészségét, és helyreállítani vagy legalábbis korrigálni a károkat.
Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár idén egy másfél hónapos programsorozattal tiszteleg a természet előtt illetve felhívja a figyelmet a bolygó védelmére és ötleteket, tippeket ad a Gyáliaknak, hogy ezt hogyan érdemes tenni. A programsorozat a Víz, a Föld és a Madarak és Fák napja világnapokat köti össze.

Időpont: 2019. április 27., szombat

Programok:


10-13-ig - Pók és Rovarkiállítás (A belépő egységesen 500 Ft/fő)
A tavalyi nagysikerű kiállítás újra ellátogat hozzánk pókokkal, rovarokkal, pillangókkal! Tudj meg mindent ezekről az állatokról!

13-16-ig - Görény és petymegbemutató (ingyenes)
A petymeg a cibetmacskafélék családjába tartozó kisemlős. Magyarországon  csak 2 egyed található belőle, őket lehet megcsodálni illetve információkat kapni róluk. Számos görénnyel is megismerkedhetnek a látogatók. Szó lesz a vadállatok háziállatként tartásáról. Pro és kontra, mit szabad és mit nem, kötetlen beszélgetésben.

14-16-ig - Környezetvédelem a mindennapokban - Bojti-Révész Krisztina, az FCC Magyarország Kft. munkatársának előadása
Miért fontos a környezetvédelem? Miért kell róla beszélni? Mit tehetek én a környezetért? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Gyere el, fogadj meg néhány tanácsot és légy te is minndennapi hős!

16-18-ig - Szabó Ádám világutazó biciklista "Utam lényege" című előadása (Az előadás regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a bako.lilla@gyalikozhaz.hu email címen lehet.)
Előadás a 3 évig tartó világ körüli útjáról, amit egyetlen biciklin tett meg. Nemzetek, természeti kincsek, faültetés és emberi történetek 2 órában csodálatos fényképekkel illusztrálva.