Városi Gyermeknap 2019

Gyál egy napra ismét gyermekállammá alakul át. A piactéren számos izgalmas program: koncert, bábelőadás, kézműves foglalkozások,  játszópark, helyi sport- és táncegyesületek bemutatói várják a gyermekeket és családokat. A rendezvény alatt gasztronómiai kiállítókkal, játékvásárral is várjuk a látogatókat.

Gyál Város kiemelt fesztiválrendezvénye a gyermeknap. Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében az idén 2019. május 25-én, szombaton kerül sor a vidám, fesztelen, ezer kalandot ígérő családi rendezvényre. Korábbi évekhez hasonlóan idén ismét különleges programdömping várja kicsiket és nagyokat a piactéren, ahol garantált lesz a tartalmas kikapcsolódás! Az eseményeket népszerű hazai sztárfellépők, izgalmas kísérő programok gazdagítják kora délutántól késő estig.

A kísérő programok már 13 órától elkezdődnek. A Gyáli Liliom Óvoda udvarán IGLU alatt bababirodalomban játszhatnak a legkisebbek. A nagyobb gyermekeket a népszerű Eurobungee, óriás csúzda, mászófal, mobil kalandpark, 4 személyes csocsó, golyóterelő reflexjáték, közlekedésbiztonsági pálya várja. Mindezek mellett arcfestéssel, hennatetoválással, csillámtetoválással tehetik még különlegesebbé ezt a napot a gyermekek. Lesz közlekedésbiztonsági kerékpárospálya rendőr – és tűzoltóautó bemutató, a rendőrségi sátorban rendőrsisakos selfi lehetőség a kalandvágyóknak. 

Ráhangoló programok:
 

 • 13:30 - 14:00 Salsa bemutató és tánctanulási lehetőség
 • 14:00 - 14:20 Táncházi és bemutatóprogram - Könczei Árpád, Gyáli Arany Néptáncegyüttes
 • 14:20 - 14:40 Show táncbemutató
 • 14:40 - 15:00 Karatebemutató
 • 15:00 -15:20 Ritmikus Sportgimnasztika bemutató
 • 15:20-15:40 Rendészeti bemutató
 • 15:40-15:55 Zeneiskolai kiskoncert Tücsökzenekar
 • 15:30-17:30-ig folyamatosan gólyalábas felvonulás

Látványos sátorban játszóházi programokra kerül sor a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Egyesület, a Kéz a kézben Családokért Egyesület és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár közreműködésével. Velünk lesz a Gyáli Önkéntes Szemétszedők csapata érdekes felvilágosító anyagokkal. A közkedvelt Bundás Barát Állatvédő Egyesület örökbefogadó sátorban az új házikedvencekkel és a felelős állattartás gyakorlatával lehet ismerkedni. A programokra látogatók láthatnak majd népművészeti baba-, és viselet kiállítást, de sor kerül egy kókuszgolyókvízre is.
A színpadon igazi programkavalkád várja a kicsiket és nagyokat.

 • 16:00 órától a Fangler’s koncertjét, majd
 • 17:00 órától egy klasszikus bábszínházi előadást a Vitéz László és az elátkozott malom című produkciót láthatják a Bababirodalomban
 • 18:00 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyerekdalaira, majd
 • 19:15 órától The Biebers koncertjére lehet bulizni.

A koncertek között a népszerű pólóágyú lövés és tűzzsonglőr show szórakoztatja a közönséget.  A Mojitos pultnál alkoholmentes és egészséges italokkal lehet felfrissülni, válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból és a finom étkek közül: lesz fagyi, lángos, édességek, hotdog, kürtőskalács, pop corn, üdítő és még ezer más finomság az egész családnak. A programok ingyenesen látogathatóak!
Várunk minden gyáli családot, kicsit nagyot, nagyit, aput, anyut május 25-én a piactérérre!

Gyál Város Önkormányzata & Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár