Augusztus 20.

     Augusztus 20-án a magyar nemzet a keresztény magyar államalapítást, Szent István király történelemformáló tetteit és az új kenyér megáldását ünnepeli.

Nemzeti ünnepeink – különösen augusztus 20. – a Kárpát-medencei közösségek megerősödését, közös értékeink megbecsülését jelentik, alkalmat teremtenek az állampolgári méltóság megélésére.
Az idén a – hagyományainkhoz híven – várjuk Önöket, a gyáli közösséget, hogy együtt emlékezzünk meg az államalapításról, Szent István király tetteiről, valamint invitáljuk Önöket a megáldott új kenyér kóstolására.

Beszédet mond Pápai Mihály, Gyál Város polgármestere
Közreműködnek: Dr. Káposztássy Béla plébániai kormányzó, Gyimóthy
Zsolt lelkipásztor, Arany Gyermek Néptáncegyüttes, Rékasi Károly színművész, 
Harmat Artúr Kórus

„A gyáli Harmat Artúr kórust Tóth József karnagy alapította, 1975-ben. A Harmat Artúr kórus még ma is rendelkezik alapító tagokkal, kb. 20 személy jár a rendszeres próbákra. Nagyobb ünnepeken igen szép repertoárral rendelkeznek, hogy a liturgiát szebbé tegyék általuk. Rendszeresen éneklik a Passiót és a nagyheti liturgiát szakszerűen segítik. Klasszikus műveket is énekelnek. A mostani karnagyunk – Bánki Gábor - pedagógus ember, és szívesen ad teret az ifjúsági, gitáros énekeknek is.”

Az idei megemlékezés 2020. augusztus 19-én délután 17 órától a Szent István téren kerül megrendezésre. Rossz idő esetén a rendezvény elmarad.