Édenkert Magyarország - szép kertek verseny

   

A Kertbarát Kör szervezésében:

Minden évben kiemelt programunk: a 2012.-évben elindított program, és pályázat a lakosság részére ÉDENKERT MAGYARORSZÁG, építsük együtt!!! címen, mely minden évben meg van hirdetve, a legszebb előkert, díszkert, konyhakert és utcarészlet versenyére.                                                                             
A PROGRAM CÉLJA: a kiskertek intenzív hasznosítására ösztönzés, az esztétikai nevelés, az általános rend és tisztaság biztosítása a kiskertekben.
Többféle zöldség vagy gyümölcs termesztése, növénytársítások, komposztálás. Rendezett, gyommentes kertek, és vegyszeres kezelés esetén permetezési napló vezetése. Az utcarészleteknél egy-egy szakasszal lehet pályázni,4-8 házból álló szakasz rendezettsége, tisztasága lenne meghatározó.

A SZÉP KERTEK rendszere fontos szerepet töltött be városunk kertkultúrájának fejlesztésében, az ízléses, szép kiskertek számának gyarapodását segítette elő. Várjuk a lakosság jelentkezését:2019.május 15-től-augusztus 15.-én 10.00-óráig.Minimum 4-maximum 6 db fényképpel lehet minden törzsfogalomba jelentkezni. Nevezési díj 500-Ft. Minden kategóriában az első három helyezett OKLEVÉLBEN és TÁRGYJUTALOMBAN részesül, a többi résztvevő EMLÉKLAPOT vehet át. Az eredményhirdetés és a díjak átadása 2019.szeptember 5-én 13.00-órakor a KÖZÖSSÉGI HÁZ kamaratermében lesz.