Gyál város születésnapja 2019

   

2019. augusztus 24., szombat
Huszonkét éve hagyománnyá, kedvelt, vidám, kötetlen közösségi együttlétté vált a gyáli utcabál. Az idén augusztus 24-én, szombaton kivételes programok, ízgazdag gasztronómiai kínálat, finom ételek, italok és természetesen jó társaság várja Önt is a város születésnapi buliján. Az idei rendezvény a Piactéren nagyszabású forgatagot, igazi sztárparádét ígér. A rendezvény ideje alatt forgalomkorlátozásra kell számítani, amely a buszforgalmat is érinti. Erről bővebben itt tájékozódhatnak.

PROGRAMOK:

15:20 órától táncos-zenés forgatag: Gyáli Aranygyermek Néptáncegyüttes, a Corazón Tánciskola, a 3 és Táncklub Gyál, a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoport színes, látványos műsorai vezetik fel a programot.

17:00 órától a CSIRIBIRI zenekar „Vidám Nyár” című zenés interaktív gyerekműsora indítja el a színpadi műsorfolyamot.

18:45 órától az örökzöld Beatles nótákat játszó The BlackBirds lép a színpadra.

20:30 órától az est sztárfellépője a minden korosztályban népszerű Majka lesz.

22:00 órától a koncerteket tűzijáték zárja.

Az utcabálon kísérőprogramok is várják az érdeklődőket.

15 órától ráhangoló programokkal kedveskednek a szervezők: fejlesztő játszóházban lehet ismerkedni logikai játékokkal, népi kismesterségekkel, a környezetvédelem fontosságával. A szervező Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár különleges alkotói-játszóházi programokkal készül. A Bundás Barát Állatvédő Egyesület sátorban a tudatos kisállattatással lehet barátkozni, a Magyar Vegán Egyesület sátrában pedig az egészséges étkezéssel és vegán életmóddal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár csapata különlegességgel,eszköz-, és fegyverbemutatóval készül. Mindezek mellett a bababirodalomban a legkisebbek játszhatnak, színezhetnek animátor felügyelete mellett. A nagyobbakat arcfestéssel, csillámtetoválással, hennafestéssel és két nagyméretű, izgalmas kalandjátékkal is várják a szervezők.

18 órától mindenkit invitálunk egy aszfaltrajzolási FLASH MOB játékra, amelyről felvétel is készül.

A rendezvény ideje alatt alkoholmentes és alkoholos italokat, hűsítőket, édességeket, finomságokat kóstolhatnak. Lesz hot-dog, kürtőskalács, palacsinta, lángos, hamburger, vattacukor, fagyi, édesség, popcorn, jégkása, illetve kedvükre válogathatnak a kirakodóvásáron kínált portékákból is.

A program ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!Augusztus 24-én szombaton rendezik az immár hagyománnyá vált Gyáli Születésnapi Utcabált a piactéren. Idén igazán kitettek magukért a szervezők, hiszen Magyarország egyik legnépszerűbb előadóját hívták meg fő attrakcióként. Majka és zenésztársai országszerte tartanak teltházas koncerteket, ezért a szombati rendezvényre is nagyszámú közönséget várnak. A várhatóan magas létszám miatt, a látogatók biztonsága érdekében idén útlezárásokra kell számítani a rendezvényt határoló utcákban. A forgalomkorlátozásban érintett útszakaszokat a mellékelt térképen pirossal emeltük ki.

Az útlezárás több menetrend szerinti autóbusz útvonalát és érinti, ezért azok terelőútvonalon közlekednek majd a rendezvény ideje alatt (2019. augusztus 24-én 15.00 órától 24.00 óráig).

A forgalom elől elzárt területre kizárólag az ott lakók hajthatnak be, lakcímkártya felmutatása után. A rendezvényt idén is nagyszabású tűzijáték zárja, melyre 22.00 órakor kerül sor. A szervezők arra kérik a környéken lakókat, hogy fokozottan ügyeljenek háziállataik biztonságos elhelyezésére, nehogy kiszökjenek a kapun, a tűzijáték által keltett zajok miatt.

A rendezvény után a szervezők, mint minden évben, ezúttal is gondoskodnak a terület és a környező utcák tisztaságának helyreállításáról.

Sok szeretettel várnak mindenkit a szervezők, ünnepeljük együtt a 22 éves Gyál várost!

A rendezvény részletes programját itt találják.
http://www.gyal.hu/2019/07/18/gyali-utcabal-reszletes-program/

Az alábbi területeken számíthatnak forgalomkorlátozásra: