XXIX. Téli Tárlat

December 5-én, immár 29. alkalommal nyílt meg a Gyáli Téli Tárlat. Az adventi programsorozat keretében az itt élő, alkotó, városunkhoz kötődő képzőművészek nagyszabású csoportos kiállításon mutatják be munkáikat Gyál közönségének. Az eseményen Pápai Mihály polgármester tartott nyitóbeszédet, majd dr. Bordács Andrea, Németh Lajos-díjas művészettörténész, adjunktus, a zsűri elnöke szakmai megközelítésből méltatta a kiállítást beszédében. A Pápai Mihály polgármester és Fegyó Béla festőművész ötletéből indult kezdeményezés értékes hagyománnyá, rangos képzőművészeti eseménnyé vált az elmúlt évtizedekben, az alkotásokat szakmai zsűri válogatja és díjazza.

Hagyomány, hogy a tárlatnak helyet adó Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár a következő év elején, a magyar kultúra napján nyíló csoportos kiállításon mutatja be az előző évi Gyáli Téli Tárlat díjazott alkotóinak munkáit. Így lesz ez most is, 2020. január 21-én, az ünnepség részeként nyílik a csoportos kiállítás.

A díjazott alkotóknak Pápai Mihály és dr. Bordács Andrea adták át az elismeréseket.

A XXIX. Gyáli Téli Tárlat díjazottjai:

  1. Beretvás Csanád – Molyrágta forma
  2. Pálfy István (Putyu) – Az én drága aranyos kutyuskám
  3. Zalubel István – Dunai anzix
  4. Borbély Tamás – Passió/Parafrázis
A XXIX. Téli Tárlaton kiállító alkotók: Bánkuti Emese, Beretvás Csanád, Borbély Tamás, Borsos László, Bottlik Gábor, Csollák Mihály, Dr. Bán Éva, Enes Nagy Sándor, Fegyó Béla, Gajdátsy Kata, Gálos Sándor, Gáspárné Ambrus Rozália, Ihász Zoltán, Jakus Róbert, Karizs János, Katona Zoltán, Katona-Zsombori Mária, Könyv Kata, Lőrincz Irén, M. Kaiser Ilona, Major Janka, Palásti Renáta, Pálfy István (Putyu), Pankovits Mária Valéria, Pusztai Ágoston, Rafai Ákos, Simon Tímea, Szalontai Jánosné, Tofán Éva, Varró Tiborné, Zalubel István
 

Nemes felajánlás a leendő Gyáli Képtár javára

Fegyó Béla művésztanár - aki alapítója, évtizedeken át motorja volt – és még most is sok hasznos tanáccsal segíti a sikeres gyáli Téli Tárlat megvalósítását nemes felajánlást tett. Három festményét ajánlotta fel a leendő gyáli képtár javára. A nemes gesztus azért is fontos, mert a képzőművészet erős nyelvezete és tartalma kiváló eszköz a gyermekeink, közösségeink művelésére, sőt alkalmas értékteremtésre, turisztikai célok kitűzésére is. Az adományokkal és a képtárral válhat a Téli Tárlat és a leendő képtár a dél-pesti régió rangos képzőművészeti értékévé, így válhat igazi gyálikummá, ami gazdagítja hétköznapjainkat és ünnepeinket. Ehhez kéri Fegyó Béla a Gyálon élő és ide kötődő alkotók támogatását. A felajánlásokat a Közösségi Házban gyűjtjük, katalogizáljuk.

Fegyó Béla által felajánlott alkotások:

Pankovits Mária Valéria által felajánlott alkotások:Fotó: Börcsök Kata: https://www.facebook.com/kata.borcsok/media_set?set=a.3366492706725443&type=3