Köszönjük!

     

Kedves Gyáliak, művészetet, kultúrát és közösséget kedvelők!

2019-ben Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár több mint 1000 eseménnyel várta Önöket. Több mint 80 000 ember látogatta meg a Közház programokat. Köszönjük fáradhatatlan figyelmüket, szeretetüket.
A Közösségi Ház minden munkatársa nevében - Márai Sándort szavaival - kívánok Önöknek békés, csendes ünnepet és tevékeny, eredményes új esztendőt, jó egészséget.
„…Mégis, valamit várok még. Annyi karácsony múlt el, egészen sötétek, s aztán mások, csillogók, melegek és szagosak, annyi ünnep, s még mindig itt állok, a férfikor delén, őszülő fejjel, tele kötelezettséggel és ígérettel, melyeket az Angyal sem tudna már beváltani; s még mindig várok valamire.
Néha azt hiszem, a szeretetre várok. Valószínűleg csillapíthatatlan ez az éhség: aki egyszer belekóstolt, holtáig ízlelni szeretné. Közben már megtudtam, hogy szeretetet kapni nem lehet; mindig csak adni kell, ez a módja. Megtudtam azt is, hogy semmi nem nehezebb, mint a szeretet kifejezni. A költőknek nem sikerült, soha, a költőknek, akik az érzelmek és indulatok minden árnyalatát rögzíteni tudják szavaikban.
A szeretetnek nincs színfoka, mint a gyöngédségnek, nincs hőfoka, mint a szerelemnek. Tartalmát nem lehet szavakban közölni; ha kimondják, már hazugság. A szeretetben csak élni lehet, mint a fényben vagy a levegőben. Szerves lény talán nem is élhet másképp, csak a hőben, a fényben, a levegőben és a szeretetben…”
 
Bretus Imre
igazgató