GYÖSZ – Gyáli Önkéntes Szemétszedők Egyesülete

GYÖSZ – Gyáli Önkéntes Szemétszedők Egyesülete  

2017 őszén valaki úgy gondolta, hogy városunk egy pontján összeszedi a szemetet. Ehhez a kezdeményezéshez később egyre többen csatlakoztak, míg végül szervezett keretek között elkezdtük rendszeresen megtisztítani Gyál városát az illegálisan és felelőtlenül eldobált szeméttől.
A kezdeményezéshez egyre többen csatlakoztak, míg végül 2019 szeptemberében 12 elhivatott, és a természet sorsát szívén viselő önkéntessel megalakult egyesületünk, a GYÖSZ.
Célunk, hogy a lakosság vásárlási és szemétkezelési szokásait átformáljuk és legfőképpen a fiatalabb generáció tagjainak figyelmét felhívjuk a környezettudatos és kevésbé pazarló életmód fontosságára.
 
Vedd fel a kesztyűt Te is! - Programunk célja, hogy tevékenységünkkel közvetlenül hozzájáruljunk környezetünk épségének, tisztaságának megóvásához és erre buzdítsuk városunk és a környező települések lakosait is. Szeretnénk, hogy a legfiatalabb generáció tagjaiban is felébredjen az igény arra, hogy tudatosan és rendszeresen tegyenek Földünkért és a klímaváltozás megállításáért. Céljaink között szerepel olyan csoportos foglalkozások tartása, ahol az óvodás és kisiskolás korosztály részére játékos formában átadhatunk értékes ismereteket a tudatos vásárlás és hulladékcsökkentés témakörében. 
 
Terveink között szerepel minél több fa elültetése Gyálon, ezzel is támogatva a zöld területek növelését és a klímaváltozás okozta világméretű krízis csökkentését.
 
Eddigi tevékenységünk során több mázsa szemetet szedtünk össze, részt vettünk városi rendezvényeken, ahol tematikusan felépített játékos foglalkozásainkon próbáljuk felhívni a figyelmet a „szemét probléma” jelenlétére.
 
Egyesületünknél lehetőséget biztosítunk a középiskolás tanulók 50 órás kötelező közszolgálatának letöltésére és igazolására is.
 
Amennyiben egyet ért céljainkkal és szeretne hozzájárulni azok mielőbbi megvalósulásához, Ön is támogathatja egyesületünket! Az adományról természetesen adóigazolást állítunk ki!
 
GYÖSZ Egyesület
MagNet Bank 16200144-18539879


Facebook - GYÖSZ - Gyáli Önkéntes Szemétszedők