Ripacsok - Deszkajáték

     

A világot jelentő deszkák

A Bolba Lajos alapította leányfalui Ripacsok társulata decemberben mutatta be legújabb estjét, ennek az összeállításnak a központi témája maga a színház, a színpad és a színészek.
Igen gyakran úgy beszélnek a színpadról, mint a világot jelentő deszkákról, és bizony játék, felnőtt emberek játéka zajlik ezeken a világot jelentő deszkákon. Néha még a darabok címébe is beszökdös a játék szó. A Ripacsok mostani estjének a szerzője, Molnár Ferenc egyik sokat játszott darabja a Játék a kastélyban, és Örkény István egyik remeke is a Macskajáték címet kapta. Így lett a Ripacsok estjének Deszkajáték a címe.
Póka Éva a társulat szerkesztő-rendezője Molnár Ferenc színházzal, színészekkel kapcsolatos jeleneteiből válogatott és Karinthy Frigyest sem lehetett egy ilyen estből kihagyni, így állt össze az est programja.
Vérbő nevettetés zajlik a színpadon, ám a nagy kacagások mögött felsejlenek az emberi játszmák, a kisszerű féltékenyégek, a mindennapi kenyérharc, az emberi gyarlóságok és jellemhibák legváltozatosabb történetei. Nevetünk, mert nevetni jó. Ám közben lessünk be a színfalak mögé, lássuk meg a mindennapok kis árulásait.

A Ripacsok csapata (Bircsák Erika, Gliba Zsuzsa, Horváth Gábor, Koncz Kriszti, Kosznovszki Ildikó, Kováts Kristóf, Nagyné Gyenge Renáta, Redő Ferenc, Szirony Elek Mária, Szirony György, Tavas Erzsébet és a vezetőjük Póka Éva, valamint Oravecz György zongorista) szeretettel vár minden kedves gyáli polgárt egy önfeledt estre, ahol az élet mélységei is feltárulnak.

Időpont: 2020. február 21., péntek, 18.00 óra
Jegyár: 500 Ft
Jegyek a Közösségi Ház információs pultjánál már kaphatóak!