Idős Akadémia

     

Március 9-én tartottuk első Idős Akadémia előadásunkat, mely nagyon jó hangulatban telt. Dr. Kovács Zsuzsa (ELTE PPK,Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet egyetemi adjunktus) volt vendégünk, aki többek között a fiatal és idős generáció tanulási különbségeiről illetve az időskori tanulás hatékonyabbá tételéről is beszélt.
Tekintsék meg videóinterjúnkat a témában!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tanulás időskorban - Tévhitek és valóság

Előadó:
Dr. Kovács Zsuzsa
(ELTE PPK,Felnőttképzés-kutatási és Tudásmenedzsment Intézet egyetemi adjunktus)

Vitathatatlan tény, hogy az időskorúak tanulás iránti igénye korábban soha nem tapasztalat méreteket öltött, ezért, kapcsolódva az aktív idősödés jelenségköréhez, egyre több program célozza meg az idősebb generációt, tanulási lehetőséget biztosítva több millió idős ember számára.
Izgalmas kérdés ugyanakkor, hogy milyen módon válhatnak valódi tanulási tapasztalattá ezek a lehetőségek, van-e elegendő információnk arról, hogy időskorban milyen sajátosságok segítik, vagy éppen akadályozzák a tanulási tevékenységet. Az időskorúak növekvő tanulási igényével párhuzamosan a kutatók érdeklődése is egyre inkább e jelenségkör felé fordult, napjainkra számos kutatási eredmény segít megérteni miért és hogyan tanul az idős generáció.
Az előadás a következő kérdések mentén járja körbe a témakört: Mit tudunk az idősek tanulásáról, milyen hasonlóságok és eltérések jelentkeznek a fiatal generációhoz képest? Hogyan támogathatjuk az idősek eredményes tanulási tevékenységeit? Az előadás ugyanakkor törekszik javaslatokat megfogalmazni arra vonatkozóan, hogy milyen módon tehetik az idősek hatékonyabbá és élvezetesebbé önmaguk számára a változatos tanulási tevékenységeket.

Időpont: 2020. március 9., hétfő, 10.00
A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szervezes@gyalikozhaz.hu e-mail címen vagy a 06-29-541-641-es telefonszámon lehet.