Hungaricana - hangarchívum

     

Közművelődés az otthonában!

Az Arany János Közösségi Ház Önöknek, gyáliaknak köszönhetően sikeres évet zárt 2019-ben. Az éves látogatószám 113 836 fő volt. A Közösségi Ház által szervezett és kísért programszám meghaladta az 3205, ami napi 8,8 eseményt jelent. A honlap és a Facebook felületek látogatottsága nőtt, az elért olvasók száma havi 25 ezer fő volt, a rendszeres bejegyzésolvasók száma elérte a havi 16 ezer főt. Az egészségügyi veszélyhelyzet és a Kormányzati intézkedések a közművelődés számára is új helyzetet teremtett. Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Páratlan népzenei adatbázis és hangzóanyag került fel a Hungaricana oldalára. Az MTA BTK Zenetudományi Intézet hangarchívumából több mint 12 ezer órányi felvételt, többnyire népdalokat hallhatnak a felületen, körülbelül 200 ezer dallamot jelent.

Ha használni kívánja az archívumot, pötyögje be a https://zti.hungaricana.hu/hu/
oldalt. Itt tájegységekre bontva kereshet településekre, majd az ének és zenei anyagokra.

A Zenetudományi Intézet archívumából megtudhatjuk, mit énekeltek a Kárpát-medencében élők harminc, ötven vagy akár száz évvel ezelőtt.

Jó szórakozás, jó tanulást kíván a Közházcsapat!