Gyáli ifjúság

     
Közművelődés másképp: Gyáli érdekességek

Milyen szórakozási lehetőségük volt a fiataloknak Gyálon 1985-ben?
 
1984-ben fejeződött be az akkori Tanácsháza felújítása, bővítése. A Tanácsháza mellé L alakban a Somogyi Béla utcában felépült új épületszárny pincehelységében kapott helyet az Ifjúsági Klub.

"Több oka is van annak, hogy a fiatalok kapták meg a helyiséget — mondja Gazdik Istvánné tanácselnök. — Először az, hogy művelődési ház nem lévén, nincs semmilyen szórakozási lehetőség. Nem elsősorban a diszkó, a táncmulatság hiányzik, hanem egy olyan hely, ahol egyáltalán összejöhetnek beszélgetni. ,A második szempont az »olt, hogy a fiatalok is kivették a részüket az építkezésből, itt voltak az első tégla lerakásától kezdve. És végül az is a javukra döntött, hogy a községi KISZ-bizottságnak sem volt megfelelő működési helye. Az sem mellékes, hogy a klub húzóerő lehet azoknak is, akik eddig a KISZ-szervezeten kívül rekedtek."

További részletek a Pest Megyei Hírlap 1985. szeptemberi számában ITT OLVASHATÓ.

Mire emlékszik, járt a gyáli ifiklubban?  - Facebookos közösségi játékunkra beküldött fotók:


Kelemen László - 1987 vagy 1988

" Sakk és csocsó verseny volt az ifiklubban, és a sakkverseny rész első helyezettjeként kaptam a kezemben tartott agyag emléktáblát. A fényképet pedig a klub bejáratánál készítették a szervezők. "