Pinacoteca di Brera online kiállítások

     
Közművelődé másképp - Pinacoteca di Brera online kiállítások

Az Arany János Közösségi Ház Önöknek, gyáliaknak köszönhetően sikeres évet zárt 2019-ben. Az éves látogatószám 113 836 fő volt. A Közösségi Ház által szervezett és kísért programszám meghaladta az 3205, ami napi 8,8 eseményt jelent. A honlap és a Facebook felületek látogatottsága nőtt, az elért olvasók száma havi 25 ezer fő volt, a rendszeres bejegyzésolvasók száma elérte a havi 16 ezer főt. Az egészségügyi veszélyhelyzet és a Kormányzati intézkedések a közművelődés számára is új helyzetet teremtett. Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Brera ma Olaszország legfontosabb és a világ egyik legjelentősebb és legelismertebb képtára. 38 termében vár minket Raffaello, Tiziano, Mantegna, Bellini, Hayez – sőt még a reneszánsz legnagyobb művészeinek követői, az általuk alapított festőiskolák tehetséges tagjai is számtalan csodálatos műalkotással.
1859-ben a képtár udvarán felavatták Napóleon szobrát, hiszen a francia évtizedben, az osztrák hatalomátvételt követően Napóleon „gyűjtötte” össze a kolostorokból a jellemzően vallási témájú festményeket.
Az intézmény, ami eredetileg a Szépművészeti Múzeum része volt, 1883-tól teljesen különvált egységként működik.

Az online kiállításokat ITT TEKINTHETI MEG.