Április 7. - A mai napon született

     
 
Mivel személyesen még mindig nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A magyar építészeti kultúra szempontjából jelentős nap a mai. 1860. április 7.-én született KORB FRÓRIS NÁNDOR, magyar építész. Diplomáját Berlinbe szerezte, de utána haláláig Magyarországon dolgozott, olyan jelentős építészekkel, mint Hauszmann Alajossal (New York-palota) vagy Giergl Kálmánnal (Klotild palota és a Zeneakadémia épülete). Utolsó munkái közé tartozik a Szegedi Kórház, a Budapesti I. számú Gyerekgyógyászati és Sebészeti Klinikák és az 1914.-ben épült Tüdőbeteg-gondozó. Az érdekesség ebben az esetben az, hogy az az ember, aki az országunknak több egészségügyi intézményt adott, az Egészségügy világnapján ünnepelné a születésnapját.

(kép: wikipédia)