Április 7. - Egészségügyi világnap

     
Jeles napok - Egészségügyi Világnap

Mivel személyesen még mindig nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A mai napon a mostani helyzetnek megfelelő napra emlékezünk meg. 1948. április 7.-én kezdte meg az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO a működését. Ezen jeles eseményre évfordulóját ünnepeljük az Egészségügyi Világnapján.

Az egészségügyi világnap alkalmával lehetőség nyílik, hogy globális szintű figyelemmel forduljunk egyes betegségek felé, amelyek megelőzése, kialakulása, gyógyítása jelentősen könnyíthető a széleskörű, megfelelő tájékoztatással.

Fontos továbbá megjegyeznünk, hogy számos költemény és irodalmi mű foglalkozik a WHO által képviselt orvosokkal, ápolókkal, kórházakkal, egyéb egészségügyi kérdéssel. Már a 20. század nagy költőiből is foglalkoztak e témákkal, mint Kosztolányi Dezső (A szegény kisgyerek panaszai /A doktor bácsi/) vagy Juhász Gyula (A 13-as ágy). Illetve több József Attila-díjas író is (Bertha Bulcsu, Kardos G. György).

Ezúton szeretnénk megköszönni az egészségügyi dolgozók munkáját és kitartását! Köszönjük, hogy fáradhatatlanul az Önök, a mi egészségünkért küzdenek nap, mint nap!