Április 9. - A mai napon született

     
Mivel személyesen még mindig nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1850. április 9.-én született Pósa Lajos, Magyarország „Pósa bácsi”-ja. 1870-től jelentek meg versei és cikkei, illetve elkezdett újságírással is foglalkozni. 1881-től 1889-ig a „Szegedi Napló” munkatársa, főként az ifjúsági rovatot vezette, több híres író innen indult útnak. Gárdonyi Géza, Benedek Elek, Sebők Zsigmond, után Bródy Sándor is tagja lett Orient kávézójában a „Pósa-asztalá”-nak. 1886-ban „Gyerekversek” címen kiadták Pósa Lajos addigi műveit, ezzel új út nyílt az általános iskolás versoktatásban. 1889-ben megalapította az „Én újságom” című kisgyerekeknek szóló hetilapot.
Pósa Lajos rangot adott az ifjúsági irodalomnak Magyarországon.

Mindenki figyelmébe ajánljuk a „Gyerekversek” 3. bővített kiadását, melyet itt talál:

http://mek.oszk.hu/08200/08210/08210.htm(képek: http://www.jakd.hu/index.php?p=evfordulo&d=437)