Prohászka László Máté: Szegények boldogsága : Versek

     
Közművelődés másképp - Könyvet a kézbe!

Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Az ország túl lesz ezen a válságon is, ha most otthon marad mindenki! Addig is kövesse a Közösségi ház felületeit, ahol számos ingyenes művelődési és tanulási lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket.
Fogadják szeretettel a rendszeres könyvajánló rovatunkat, amelyben rendszeresen felhívjuk a figyelmüket egy-egy különösen izgalmas irodalmi csemegére. Csemegézzenek velünk! Mi most is Önökkel vagyunk!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prohászka László Máté: Szegények boldogsága : Versek
Budapest, 2008

Prohászka László Máté gyáli költő könyvével, könyve legjobb verseivel hazai költészetünk maradandó költői életművel gyarapodott.
Az író első verseskötetét Simor András szavaival ajánljuk: „Szülei és saját élete, a munkásból lett újságíróé, arra predesztinálják, hogy hitelesen szólaltassa meg a régi és mai nincstelenek életét, akik Dante bugyránál gonoszabb pokolban, a szegénység dohos, ragacsos zsákjában éltek és élnek. írjon verset a pestimrei erdőben télire fát lopó szegényekről vagy a rettentő hangon vonyíkoló kóbor kutyáról, a kísértetvárossá lett gyárról, ahol az üzemcsarnokok lepusztult hangversenytermek, és nyoma sincs már, hogy egykor a gépeken bartóki mű szólt, hangját a haragos és együtt érző szolidaritás teszi igazzá.” (Simor András sorozatszerkesztő)
 
Cikk: Gyáli újság