Hefler Gábor: A római katolikus egyház története Gyálon

     
Közművelődés másképp - Könyvet a kézbe!

Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Az ország túl lesz ezen a válságon is, ha most otthon marad mindenki! Addig is kövesse a Közösségi ház felületeit, ahol számos ingyenes művelődési és tanulási lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket.
Fogadják szeretettel a rendszeres könyvajánló rovatunkat, amelyben rendszeresen felhívjuk a figyelmüket egy-egy különösen izgalmas irodalmi csemegére. Csemegézzenek velünk! Mi most is Önökkel vagyunk!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hefler Gábor: A római katolikus egyház története Gyálon, Felsőpakonyon, Némediszőlőn,
1996
Hefler Gábor plébános 1991-től 2015-ig igazgatta a gyáli közösség életét. 2011-ben Révész Ferenc Életműdíjat kapott.
http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/hir/eletmudij-hefler-gabornak-gyal-es-felsopakony-romai-katolikus-plebanosanak

„1948-ban születtem egy Budapest melletti nagy községben, paraszti családban. Azon elhatározás ébredt bennem tizenkét éves koromban, hogy a katolikus papi életformát kell választanom. Ebben az elhatározásban mindvégig kitartottam és ma is nagyon megelégedettnek érzem magam ebben a hivatásban. Ez a hivatás nagyon sokrétű. Lehetek templomokat építő, vagy karbantartó, az építő iparban tevékeny ember, lehetek irodalmár, jó szónok, rendezhetek misztérium játékokat, mint egy színházi rendező, lehetek pedagógus, jó hitoktató, lehetek pszichológus, jó gyóntató. Lehetek a templomi ikonográfiához értő, a festészetet művelő ember is.”
(Hefler Gábor)