Közművelődés másképp - Gyál Városi Fúvószenekar

     
Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Gyál Városi Fúvószenekar a gyáli Kodály Zoltán Zeneiskola zenekaraként alakult meg 1998-ban. 2007-től az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár saját csoportjaként működik a közösség. A mintegy 25 tagú együttes kb. 50 műből álló repertoárján indulók, komoly- és könnyűzenei feldolgozások, magyar szerzők művei szerepelnek.
A 10-30 év közötti, Gyálon, illetve a kistérség más településein élő zenészekből verbuválódott zenekar rendszeres szereplője városi ünnepségeknek, a település és a kistérség fesztiváljainak, szabadtéri eseményeinek, s évente több alkalommal ad önálló koncertet a közösségi házban. A heti rendszerességű próbák és fellépések igazi, összetartó közösséggé kovácsolták a zenekart.

A zenekar tagjai jelen helyzetben otthon várják, hogy újra birtokba vehessék színháztermünket és beinduljanak a próbák, hogy jobbnál jobb koncertekkel lepjék meg a gyáli közönséget a jövőben is!

Az alábbi videó a Lendületben Gyál programsorozaton készült 2017-ben. A dal a népszerű Trónok Harca filmsorozat betétdala.


A fúvószenekar facebook oldala további tartalmakkal szolgál, most, karantén idején is, ahol posztjaikban zenetörténei anyagokra is bukkanhatunk!


https://www.facebook.com/gyalifuvoszenekar/