Jakab Flóra természetfotó kiállítás

     
Online Kiállító Tér

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár számtalan programnak és művészeti tevékenységnek ad otthon az év minden napján. A legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára kedves előadásokat, kiállításokat és közösségi tevékenységeket. Ugyanígy teret nyújtunk az alkotni vágyók számára is, hiszen számos kiállításon mutathatják meg tehetségüket a fiatalok és az idősek egyaránt.
A jelen helyzetben online felületen mutatunk be ízelítőt olyan művészek munkáiból, akiknek mostanában lett volna kiállításuk Kamaragalériánkban. A héten minden nap egy alkotást láthatnak Jakab Flóra fotográfus munkájából, tartsanak velünk!

Jakab Flóra amatőr természetfotós, az Állatorvostudományi Egyetem ötödéves hallgatója. Flórának egész életében meghatározó helyet töltött be a természetfotózás, hiszen óvodás kora óta foglalkozott vele édespja, Jakab Tibor – aki ugyancsak elismert természetfotós.

„Sokan azt gondolják, hogy nem igazán nehéz természetet fotózni, hiszen adott a les, oda csak ki kell ülni, és várni. Ez nem így van. Már a „hosszú évek” során megtapasztaltam, hogy igenis a fotózás egyik legnehezebb műfajáról van szó. Nem könnyű hajnal fél négykor kelni, amikor még csillagos az ég, hogy a legszebb fényekkel tudjunk fotózni. Nem könnyű 500 métert kúszni az őz után, és még így sem biztos, hogy nem vesz észre. Nem könnyű a mocsárban a tapasztaltabb után caplatni, belesüllyedni az iszapba, hogy csak 10 perc próbálkozás után engedjen el.
Engem a fotózás megnyugtat, kint lehetek a természetben, és olyan dolgokat láthatok, ami másnak fel sem tűnik. Minden képem elkészítésére emlékszem, fel tudom idézni az akkor érzett illatokat, hallott hangokat, és az akkor érzett érzelmeket… hiszen minden egyes alkalom egy életre szóló élmény.” 


Jakab Flóra: Balerina


Jakab Flóra - Hárman


Jakab Flóra - Harmatfürdő

 
Jakab Flóra - Türelmes vadász


Jakab Flóra - Légitámadás