Mókás nyelvtörők

     
Közművelődés másképp - Nyelvtörők beszédfejlesztésre

Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A nyelvtörő olyan tréfás, játékos rövid szöveg, melynek célja, hogy minél nehezebben tudjuk kimondani: a mondatokban olyan szavak követik egymást, melyek nagyon hasonló, könnyen eltéveszthető beszédhangok sorából állnak. A játék lényege, hogy minél gyorsabban mondjuk ki a nyelvtörőket, természetesen hiba nélkül.
A szórakozáson kívül azonban sokkal többről van szó: a nyelvtörők észrevétlenül fejlesztik a kicsik artikulációját is, így elősegítve a szép beszédet. A kacifántos mondatok segíthetnek a különféle hangok elkülönítésében, megkülönböztetésében is.
A nyelvtörők első nekifutásra még rajtunk, felnőtteken is kifoghatnak, így a nevetés garantált!

A nyelvtörőket a csaladinet.hu oldalon ITT találja.


Forrás: www.csaladinet.hu