Képzőművészet Magyarországon

     

Közművelődés másképp - Képzőművészet Magyarországon a kezdetektől a XX. század közepéig

Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A Hung-Art képei között böngészve, a művészek életrajzait és a képekhez fűzött magyarázatot olvasva lehetővé válik a magyarországi festészet és szobrászat teljes vonulatának áttekintése, a töredékesen megmaradt románkori falfestményekkel és faragványokkal kezdve, folytatva a gótikus és reneszánsz miniaturákkal, szárnyasoltárokkal és síremlékekkel, majd a barokk, klasszicista és nemzeti romantikus korszakok alkotásain keresztül eljutva egészen a 19. század végén kezdődő és a 20. század első felében tetőző gazdag stílus kínálatig. A művészek, a művek és az összefüggések megismerését tárlatvezetések segítik elő.

"A tárlatvezetéssel a gyűjteményben való eligazodást kívánjuk elősegíteni az életrajzokon és képismertetéseken felüli további információkkal. A vezetések során bemutatjuk a magyar képzőművészet különböző korszakait, irányzatait, a jelentősebb alkotókat és műveiket, igyekszünk rámutatni az összefüggésekre. A tárlatvezetéseket kiegészítik azok a speciális virtuális kiállítások, amelyeket együttműködő partnerek (múzeumok, galériák, könyvtárak, más webhelyek) bevonásával készülnek el. A speciális kiállítások esetenként ténylegesen megrendezett kiállítások virtuális változatai."

A gyűjteményhez kattintson IDE.


Kép: Dósa Géza -  Bethlen Gábor tudósai között (vázlat)