A Tánc Világnapja

     

Jeles Napok - április 29.

1982-ben ezen a napon hozta létre az UNESCO Nemzetközi Táncbizottsága a tánc világnapjának ünnepét. 1981-ben kezdeményezték a világnap megtartását, Jean-Georges Noverre világhírű táncos és egyetemi táncművészet megújításának, 1727. április 27-i születésnapjának évfordulója alkalmából.

A Nemzetközi Táncnap céljai közé tartozik a tánc népszerűsítése, és például az is hogy az országok nagyobb lehetőségeket nyújtsanak az oktatási rendszerekben a táncnak, akár iskolai rendszerekben is.

Ugyan a tánc a történelem folyamán mindig jelen volt a kultúrában, de mégis hivatali jelenléte elég alacsony. Nagyon sok fiatal nem tanul meg szalonképes táncokat sem., pedig a tánccal kifejezhetjük önmagunkat.

Ugyan most nem tudunk személyesen találkozni, de a gyáli  Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár is sok lehetőséget tudna ezen önkifejezéshez nyújtani. Könyvtárunk segítséget nyújt a zene és tánc elméletben, míg a közösségi ház területén gyakorlatban is fejleszhetnénk magunkat.

Hagyományos, vagy modern, gyerek vagy felnőtt, a néptánc oktatásoktól, a salsán keresztül a modern show tánc vagy éppen a hip-hop táncokig mindenki megtalálhatja a magának megfelelőt.

Mihelyt lehet gyertek el, nézzétek meg, próbáljátok ki!

Legyünk mi Gyáliak egy új élménnyel többek.

A világnap alkalmából tanuljuk meg Könczei Árpád néptáncoktató segítségével a kanásztáncot!