Anyák Napja

     

Május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat!

"Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.

Hazánkba az Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet hagyományaival összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját. Magyarországra az ünnep ötletét Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából és a legelső anyák napi ünnepséget 1925. március 8-án a MÁV gépgyár foglalkoztatójában munkásgyerekeknek tartották. A gondolatot a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt vezetői karolták fel és megtették az előkészületeket az anyák napja országos bevezetésére.

Közösségi Házunk számára kiemelt fontosságú ez a nap, hiszen segíthetünk élményt adni az édesanyáknak! Idén Sasvári Sándor örvendeztette volna meg az ünnepelteket ezen a jeles napon. A vírushelyzet miatt aznap ugyan elmarad a koncert, de ez nem gátol meg minket abban, hogy később megrendezésre kerüljön!
Tavaly Kovács Kati látogatott el hozzánk és csempészett örömkönnyeket az édesanyák és lányaik/fiaik szemébe! A teltházas koncert után Kati még sokáig beszélgetett a rajongóival és mi is elcsíptük pár szóra: