Egy éve volt - Esélyegyenlőségi piknik Gyálon!

     
Az élet méltóság, minden ember fontos, minden élet érték és mérték is egyben. Közös érdekünk a minél tartalmasabb életminőség megélése. Egyenlő esély, ebből a gondolatból indult ki annak a programnak – az I. Gyáli Esélyegyenlőségi Pikniknek – a szervezése, amelyet Tóth S. Tibor kerekesszékes riporter, zenész kezdeményezett még 2018-ban Gyálon.
A nemes kezdeményezés 2019. május 4-én, szombaton a gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban életre is kelt. A vidám, kötetlen érzékenyítő napon számos élmény és program várta Önöket. A programok egyszerre mutatták, hogy a sorsszerűen fogyatékkal élő embertársaink élete teljes értékű: legyen szó színművészetről, zenéről, énekről, táncról, a tartalmas élet megéléséről, és világítják meg azt a tapasztalatot, hogy a többségi társadalomnak is érdemes figyelnie azt a kimeríthetetlen értéket, amit a fogyatékkal élők életigenlése jelent.

Az alaptörvény szerint a Magyarországon minden embernek veleszületett joga van az emberi méltósághoz, amelyektől senkit nem lehet önkényesen megfosztani. A törvény szövege önmagában csak szöveg marad, fontos az elkötelezettség és akarat, a rögzített elvek betartására. Városunkban Helyi Esélyegyenlőségi Program ad keretet a hátrányok felszámolásához.

Egy éve az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár esélyegyenlőségi piknikje a közösség erejével, a közösségünk összefogásával valósult meg. Az előadásokat vállaló alkotók, zenészek, művészek ingyen, vagy jelképes tiszteletdíjért vállalták a közreműködést. Az egész napos ingyenes programon láthatták a „Tiszta szívvel” című nagysikerű akciófilmet a színházteremben, vendégként jelen volt a film egyik főszereplője. Közreműködtek: az üllői Civil Érték Egyesület Szeretetgombóc Klub tagjai, XVIII. kerületi SOFI diákjai és tanária, Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítvány tagjai, Mányik Richárd és kutyusa a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesülettől, Dóka Attila Akusztik, a Shadows Band, Madár Veronika színésznő. A programról beszámolt az MTVA Esély című magazinműsora is, melyet itt tekinthetnek meg: https://nava.hu/id/3517291/

2019. május 4-i eseményünk egyik különleges vendége volt a NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület képviseletében Teszla kutyus és gazdája, Mányik Richárd.
Szeretettel ajánljuk az alábbi rövid kis video(k)at, melyben az Egyesület négylábú munkatársainak fantasztikus és nélkülözhetetlen munkáját ismerhetik meg!