Moziklub - Büszkeség és bányászélet

     

Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik – azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni.

Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.

A hamisítatlan angol vígjátékban olyan kiváló színészek remekelnek, mint az Arany Glóbusz-díjas Bill Nighy (Igazából szerelem, Időről időre), az Oscar-jelölt Imelda Staunton (Vera Drake, Demóna), a BAFTA-díjas Dominic West (300, Johnny English újratöltve) és a Sundance-díjas Paddy Considine (Világvége, Most jó). Bármilyen hihetetlen, de a Büszkeség és bányászélet igaz történet alapján készült!

120 perc, szinkronos, angol vígjáték
Rendezte: Matthew Warchus
Író: Stephen Beresford
Főszereplők: Bill Nighy | Dominic West | Imelda Staunton | Paddy Considine
Szereplők: Andrew Scott

A film 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Időpont: 2021. május 19., szerda 18.00
A belépés ingyenes!

Kép és hangrögzítés a vetítés alatt tilos!

Támogató az NKA Nemzeti Kulturális Alap. www.nka.hu
A moziklub programunk az ifjúság fejlesztés és közösség fejlesztés keretén belül valósul meg, a Mozinet támogatásával.

Kulturális programjainkon való részvétel feltételeiről ITT TALÁL további információt!

Előzetes: