Könyvtárközi kölcsönzés

A könyvtárközi kölcsönzés célja, hogy azok a nyomtatott dokumentumok, amelyek a Városi Könyvtár állományából hiányoznak, azokat hozzáférhetővé tegyük a könyvtár olvasói számára. A szolgáltatást igénybe veheti a könyvtár bármely beiratkozott olvasója, aki vállalja a könyvtárközi kölcsönzési szabályok betartását.

A könyvtárközi ellátás az Országos Dokumentumellátási Rendszer (ODR) segítségével valósul meg. Az ODR keretében működő szolgáltató könyvtárak a nemzeti könyvtár, a nemzeti gyűjtőkörű könyvtár, az országos szakkönyvtárak, az állami egyetemi könyvtárak és a megyei könyvtárak. Katalógusa a http://www.odrportal.hu/ honlapon tekinthető meg.

Könyvtárunkban a könyvtárközi kölcsönzés térítésköteles, a belföldi postai úton küldött könyv visszaküldésének költsége (postai díjszabás szerint) az olvasót terheli.

A kért dokumentum beérkezésekor a könyvtáros értesíti az olvasót, aki a dokumentumot kérte. A visszahozatali határidőről a dokumentum átadásakor tájékoztatja az olvasót. Késedelem esetén a küldő könyvtár díjszabásai a mérvadók és a késő olvasót terhelik.