Számítógép használat

Számítógép és internethasználat

A könyvtár látogatóinak lehetősége van a könyvtári számítógépek és internet használatára regisztrációt követően, melyhez személyazonosító adatok, lakcím megadása és igazoló okmány bemutatása szükséges. Beiratkozott olvasóinknak nem kell regisztrálni.

A használat térítéses, óránként 300 Ft. A használat díját a könyvtáros a gép használata után számolja ki, arányosan a számítógépnél töltött idővel.
Az olvasó munkájához használhatja a számítógépen található irodai programokat, kérésére a könyvtáros segítséget nyújt.
Saját adathordozó (CD, pendrive) használatára és nyomtatásra is van lehetőség. Kérjük a nyomtatási szándékot előre jelezni!

A számítógépek használatát a könyvtár munkatársai felügyelik.

A számítógép használata során tilosak az alábbi tevékenységek: gyűlöletet, agressziót sugárzó képek, kiadványok, és erotikus jellegű, ill. mások ízlését sértő tartalmak nézegetése, feltöltése, mások személyiségi jogainak megsértése, a számítógépre telepített programok módosítása, a hálózat biztonságos működését zavaró vagy veszélyeztető információk, programok terjesztése (pl. vírusok).

A gépre elmentett adatok kikapcsoláskor törlődnek, ezért kérjük önöket, hogy amit meg szeretnének tartani, azt a dokumentumok mappába, vagy saját pendrive-ra mentsék el.