Gyűjtemények

Felnőtt részleg

A könyvtár felnőtt olvasótermében több, mint 45 000 kötet található. Állományunk folyamatosan frissül új könyvekkel. A látogatók a szabadpolcon elhelyezett könyvek között önállóan és a könyvtárosaink segítségével igazodhatnak el. A szépirodalom betűrendben, a tudományos és ismeretterjesztő irodalom témák szerint csoportosítva találhatóak.

A könyvek mellett 84 fajta napilap, folyóirat, szaklap található, valamint 294 hangoskönyv és 65 DVD áll a látogatók rendelkezésére.

A 2013 óta folyamatosan megjelenő Nemzeti Könyvtár sorozat köteteit ajándékba kapjuk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól, melyet külön polcon helyeztünk el.

Drog Pont

Itt a drog prevencióval, a kábítószerek fogyasztásával és káros hatásával kapcsolatos ismereteket tartalmazó könyveket, kisebb nyomtatványokat, néhány videó-anyagot (VHS) tároljuk.
 

Gyerek részleg

baglyok

A gyermekkönyvtár olvasótermében közel 12 000 kötet mesekönyv, ífjúsági regények, tudományos-és ismeretterjesztő irodalom található, e mellett gyermek folyóiratok és az apróságokat játszósarok is várja.

Beiratkozott olvasóink már 13 éves kortól használhatják az internetet, térítés ellenében.

 

Ifjúsági részleg

A felnőtt olvasóteremben új ifjúsági részleget alakítottunk ki a 14-18 éves korosztály számára. Folyamatosan bővülő könyvgyűjteménnyel várjuk sok szeretettel a már meglévő és új fiatal olvasóinkat.