Gondoltunk kicsikre és nagyokra...

Hőségriadó esetén klimatizált helyiséget és ivóvíz hozzáférést biztosítunk.

Híreink és programajánlatunk a közeljövőből:

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Gyál Város Önkormányzata nevében szeretettel meghívom Önt Szent István ünnepe és a keresztény magyar államalapítás alkalmából 2018. augusztus 20. (hétfő) 11.00 órakor kezdődő városi ünnepségünkre, illetve a Gyál Díszpolgára Cím adományozási ünnepségére.

További részleteket itt olvashat.
Idén nyáron is megrendezésre kerül a hagyományos Gyál város születésnapját köszöntő Utcabál, melynek időpontja augusztus 25. szombat. A rendezvény fő fellépője Kasza Tibi lesz, aki 70 perces élő koncertet ad, a további fellépők között szerepel még az egyik legkedveltebb tribute zenekar az AB/CD is. Természetesen nem feledkeztünk meg a legkisebbekről sem, a gyerekek számára is készültünk műsorral, valamint számos szórakozási lehetőséggel melyek 4 órán keresztül állnak majd rendelkezésre.
 
Új gyermekszínházi sorozatunk az "Aprók kretje programfüzér" első darabja, a Magyar Népmese Színház  vendégjátéka "A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack" című közismert mese élőszereplős feldolgozása.
Terveink szerint októbertől májusig, két féléves bérletsorozatban, 8 gyermekszínházi előadásra kerül sor a Közösségi Házban. A kedvezményes jegyek és bérletek értékesítését 2018 szeptember 10-vel kezdjük.
 

Helyszín: Szent István tér
További részleteket itt olvashat. További információk: kozossegihaz@gyal.hu
06-29/541-641

Kedves Olvasóink!

Értesítjük Önöket, hogy könyvtárunk
Július 30-tól Augusztus 20-ig
ZÁRVA TART
 
Kedves Könyvtár látogatók!

Megújultak a Könyvtár adatvédelmi és adatkezelési szabályai. Az Ön beleegyezésére van szükségünk, hogy továbbra is tárolhassuk adatait. A könyvtárhasználat és a hírlevél küldésének feltétele az Adatvédelmi Nyilatkozat aláírása.
Gyál városi tájékozódási verseny kiírás
Az idei versenyt lehet tájfutva, sétálva, nordicozva vagy éppen babakocsival teljesíteni. 
Időpont: 2018 08.25. szombat, 8:00-tól nevezés
Helyszín: Gyál, Ady Endre u. 22. városi sporttelep
Nevezési díj: csak 15-60 éves kor között van, mely 500 Ft és a jelentkezéskor fizetendő.
Nevezni augusztus 20-ig folyamatosan kategória megnevezése továbbá, név és születési dátum vagy tájfutóknál SI szám megadásával a savaimaria54[kukac]gmail.com e-mail címen lehet.

Nyitás: Augusztus 21-én, kedden
Köszönettel: a Könyvtárosok További információkat itt olvashat.
 

Bevezetés a Közházról:

Gyál város kulturális és közösségi életének központja az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár. Közművelődési, közgyűjteményi feladatokat lát el emellett civil házként is funkcionál. A belső átalakításoknak köszönhetően pedig egyre erősödik a közösségi színtérként betöltött szerepe is.

Kínálatában igyekszik lefedni a kultúra összes szegmensét, azaz színházi programok, zenei és irodalmi rendezvények is megtalálhatók a repertoárban, csak úgy mint az állandó rendszeres tanfolyamok és a civil szervezetek programjai is.

Az intézményt 2003-ban adták át, azóta jellegzetes épülete meghatározza a város központi képét. 

"Azt nem tudom, hogy teltházas volt-e, de aki ott volt teli élményel ment haza... :-)"
Kovács Krisztina - Pál Feri atya előadásásról (Facebook)

"Nagyon vidám, jó előadás volt!"
Császár Mária - Kacagó farsang előadás (Facebook)

"Köszönjük a szép estét! Jól éreztük magunkat, minden finom volt, a szervezők kedvesek voltak, a zene jó!"
Szabó Zsóka - Olasz est (Facebook)