Köszöntjük

Gyálon a kulturális és közösségi élet központja az Arany János Közösségi Ház és Könyvtár, amelyet 2003-ban adtak át. Az épület korszerű, építészetileg is gyönyörű, összesen 1 600 négyzetméter területű. Az intézmény 2017-ben ünnepelte alapításának 15. évfordulóját. Több mint 10 éve viseli jelenlegi nevét, ugyanis  2007. október 26-án vette fel Arany János nevét. Az épület négy darab rendezvények fogadására alkalmas teremmel rendelkezik, ezekből egyik a színházterem, a további három kisebb befogadó kapacitású, ezeken kívül egy kisméretű „tárgyaló” terem, valamint négy iroda, a könyvtár és a kerengő alkotják a közösségi tereket.

Palettáján képzőművészeti programok, zenei, mozgásművészeti, színházi, irodalmi, tudományos ismeretterjesztő események éppúgy megtalálhatók, mint a közösségi életüket döntően a házban élő civil szervezetek rendezvényei. Számos tanfolyamnak, bemutatónak, felnőtt-, gyermek- és családi programoknak ad helyet. A városi könyvtár általános szolgáltatásain túl, többek között európai információs pontként is üzemel.

A térségben betöltött szerepe egyre erősödő, a város határain túlmutató kisugárzásával központi szereplője a vonzáskörzet kulturális életének is. Szolgáltatásait évente mintegy hetvenezren veszik igénybe, nap mint nap többféle elfoglaltság közül válogathatnak a látogatók. A közösségi ház sajátjának tudható a Gyál Városi Fúvószenekar és a Kaleidoszkóp Színpad társulat melyek a város határain túl is ismert előadói csoportok.

A Közösségi Ház, elsősorban Gyál Város polgárainak és közösségeinek teszi lehetővé, hogy megismerjék a kulturális örökség javait, továbbá a közművelődés számos területére kiterjedő tevékenységével részt vesz a művelődési és szórakozási igények felkeltésében és kielégítésében. Az intézmény munkatársai módszertani, szakmai segítséget adnak más intézmények, közösségek rendezvényeinek, programjainak megszervezéséhez, városi ünnepségeket szerveznek, számos városi rendezvénynek is gazdái.
 

.