Állampolgári jogon bárki jöhet könyvtárunkba. A gyűjtemény egy részét helyben használhatja, és felvilágosítást kérhet a könyvtár szolgáltatásairól. Ezek az alapszolgáltatások ingyenesek. Az alapszolgáltatásokon kívüli szolgáltatásaink a könyvtárba történő beiratkozással és térítéssel vehetők igénybe.

Ha bármilyen dokumentumot kölcsönözni szeretne, akkor személyi adatai rögzítése mellett beiratkozási díjat kell fizetnie. Beiratkozáskor olvasójegyet adunk, amely egy évig érvényes. Kérjük olvasójegyét mindig hozza magával! A beiratkozáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcímkártya, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak pedig emellett a kedvezményre jogosító igazolvány (diákigazolvány, nyugdíjas igazolvány, pedagógus igazolvány).
18 éven aluli, önálló keresettel nem rendelkező beiratkozó esetében kezeslap kitöltése szükséges. Kezes lehet: szülő, nagyszülő, egyéb hozzátartozó.

Beiratkozási díjak:
Felnőtteknek: 1000 Ft/év
Diákoknak: 600 Ft/év
Nyugdíjasoknak: 600 Ft/év
Pedagógusoknak 600 Ft/év
Közgyűjteményi
dolgozóknak 600 Ft/év

16 éven aluliaknak és 70 éven felülieknek a beiratkozás ingyenes.

Könyvtárunk szívesen fogad pártolójegy vásárlást, a pártolójegy vásárlása önkéntes, az összege tetszőleges és egész évben bármikor vásárolható.

Örökbefogadás
Könyvtárunkban 2006 óta van lehetőség könyvek örökbefogadására. Az örökbefogadás mozgalmát Magyarországon a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár indította el 2005 őszén.
Aki örökbe fogad, kiválaszt egy művet, ami számára a legkedvesebb, és ezt a könyvet az örökbefogadó által felajánlott tetszőleges összeggel örökbe fogadja.
A könyvbe ex-libris kerül, az örökbefogadó nevével.

A pártolójegyből és az örökbefogadásból befolyt összeget a könyvállomány fejlesztésére fordítjuk.

 
Saxon-Network