Szeretettel köszöntjük könyvtárunk honlapján!

Könyvtárunk települési feladatkörű, általános gyűjtőkörű közkönyvtár.
Gyálon 1960 óta üzemel könyvtár, az első könyveket 1960. május 17-ei dátummal vették nyilvántartásba az első leltárkönyv adatai alapján. Az induló könyvállományt, 2000 kötetet a helyi Földműves Szövetkezet / FMSZ / és a lakosság ajándékozta a falunak. A könyvtár az akkori Művelődési Házban üzemelt, ami a jelenlegi Posta helyén állt.
Az állomány tervszerű gyarapítása 1964-ben kezdődött. Az első könyvtárosok társadalmi munkában, ingyen végezték munkájukat, az első állandó könyvtárosi státuszt 1968-ban létesítette Gyál Község Tanácsa. A folyamatosan fejlődő Községi, később Nagyközségi Könyvtár 1997–ben, Gyál várossá válásakor lett Városi Könyvtár.
A jelenlegi épületbe 2002 decemberében kezdtük el a beköltözést, a Könyvtár avatására
2003. február 14-én került sor. 2003 óta Közösségi Ház és Városi Könyvtár néven működünk.
Intézményünk 2007. október 26-án vette fel Arany János nevét.
Könyvtárunk állománya folyamatosan gyarapodik, jelenlegi teljes állományunk 55531 db könyv és egyéb dokumentum. Dokumentumainkat számítógépes rendszerben tartjuk nyilván, a kölcsönzés is számítógéppel történik.
Munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy minél több gyáli lakos keresse fel könyvtárunkat és találja meg a számára szükséges információt, könyvet.

Várjuk Önt is Könyvtárunkba!

Méhész Árpádné mb. könyvtárvezető

 
Saxon-Network