Gyáli Pünkösdi Tárlat – felhívás

Leadás: 2024. május 10.

Kiállítási felkérés gyáli alkotóknak

Tisztelt Művész Úrhölgy, Tisztelt Művész Úr!

Gyál Város a dél-pesti régió dinamikusan fejlődő, járási feladatokat is ellátó, közel 25 ezer lakosú települése. A város hagyományai közé tartozik, hogy ápolja a városban élő, itt alkotó, a városhoz kötődő és innen elszármazott művészek életútját. Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár folyamatosan biztosítja a kiállítások lehetőségét a városhoz kötődő alkotóknak, minden kiállítási megkeresést támogatunk. Felújítottuk a Kamaragalériát és visszaállítottuk az emeleti térben található galériát, tablókiállítások fogadására alkalmas két teret is létrehoztunk. Megújítottuk a kommunikációs felületeket, így minden lehetőség adott, hogy kiállításokat hozzunk létre, a közönség és az Önök örömére. Ehhez az Ön és a gyáli alkotók aktív együttműködésére is számítok.

A kiállítás megnyitójára 2024. május 17-én, pénteken, 18 órakor kerül sor a Pünkösdi Utcazenei Fesztivál részeként. Ünnepélyes megnyitóval, képzőművészeti kiállítást tervezünk és számítunk arra, hogy alkotás (maximum 3 db) érkezik Öntől a megvalósítás előtt álló kiállításhoz. A tárlatra kizárólag a Gyálon élő, a városhoz kötődő, 18 életévüket betöltött alkotók – hivatásos és autodidakta, amatőr alkotók – kapnak felkérést. A kiállítás témájában nincs megkötés, de örülnénk, ha valamilyen kapcsolódás lenne a beküldött alkotás és Gyál múltja, jelene, jövője között.

A kiállítás helyszíne: 2360 Gyál, Kőrösi út 118-120., az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár kiállítóterei. A belmagasság 300 cm. Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár vállalja a tárlat megrendezését, a meghívók elkészítését, a kiállítás megnyitását, a kommunikációs feladatokat. A tárlat 2024. augusztus 30-ig tekinthető meg.

A kiállításban minden Gyálon élő, a városhoz kötődő 18 életévét betöltött alkotó (amatőr, autodidakta és hivatásos művész) részt vehet.

Pályázati feltételek: A benyújtott alkotás mellé rövid, a képzőművészeti életutat és tevékenységét bemutató (maximum 1500 karakter) szöveg és egy portréfotó (300 dpi) elektronikus benyújtása is szükséges.

A kiállítás díjai: Gyál Város felajánlásában az alkotók között egy 100 ezer Ft, szakmai fődíj és 4 darab 50 000 Ft értékű közönségdíj kerül kisorsolásra. A szakmai fődíj átadására 2024. május 17-én a kiállítás ünnepélyes megnyitásán kerül sor. A közönségdíjak átadására május 19-én a Pünkösdi Utcazenei Fesztivál keretén belül, 19.30 órakor kerül sor, az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban. A közönségdíjakat a legtöbb 4 szavazatszámot elérő alkotóművész alkotása kapja. A szakmai díjat átadja Pápai Mihály polgármester és Fegyó Béla festőművész. A közönségdíjakat átadja Pápai Mihály polgármester.

A pályaművek leadási határideje 2024. május 10.

Bízunk benne, hogy Önt is a kiállítóink között üdvözölhetjük. További, a kiállítás technikai, szakmai és adminisztrációs részét érintő kérdéssel Bakó Lillát illetve Szunyog Gyöngyvért a kiallitas@gyalikozhaz.hu e-mail címen vagy a Tel.: Bakó Lilla: 06-70-505-6073, Szunyog Gyöngyvér: 06-70-648-5827 számon keressék.