IV. Gyáli-wood mozifesztivál

2024. szeptember 7.

17:00

Családi filmvetítés – Belu, a legbátrabb bálna

Műfaj: animáció
Játékidő: 82 perc
Korhatár: Hat éven aluliak számára nem ajánlott
Tarts velünk egy tengernyi kalandra!
Míg társai már mind fehérré változtak, Belu még mindig kicsi és szürke. Hogy bebizonyítsa rátermettségét és hogy teljesítse imádott nagymamája utolsó kívánságát, Belu veszélyes útra indul a Nagy Északra. Útja során számos veszélyes kalandba keveredik, de szerencséjére új barátokra is lel, akik segítik a hosszú úton.

A program ingyenes!

18:00

Greenbox fotózás

A IV. Gyáli-Woodhoz kapcsolódóan egy különleges greenbox fotózáson is részt vehet.

A program ingyenes!

19:00

SEMMELWEIS IGNÁC TABLÓKIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ
DR. PUSZTAI LAJOS DÍJ HELYTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

A filmhez kapcsolódóan tabló kiállítással készülünk Semmelweis Ignác életéről, munkásságáról, illetve betekintést nyerhetnek a korszak sajátosságaiba is.
Továbbá kiállítást tekinthetnek meg Dr. Pusztai Lajos Emlékdíj díjazottjairól. Gyál város az egészségügy, illetve a szociális területen végzett kiemelkedő tevékenységet végzők elismerésére a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíjat alapította.
Dr. Pusztai Lajos Emlékdíj adományozható annak a személynek, aki Gyálon egészségügyi, valamint szociális területen kiemelkedő érdemeket szerzett, az egészségügyi és szociális ellátás jobbításáért kiemelkedő munkát végzett.

A program ingyenes!

19:15

FILMES KVÍZJÁTÉK

Ki szeretne egy jót játszani?
Egy könnyed kvízjáték, néhány kérdéssel, filmekkel kapcsolatos témában.
Várjuk a csapatok jelentkezését, akár előzetesen a következő e-mail címen: regisztracio@gyalikozhaz.hu, vagy a helyszínen!

A program ingyenes!

19:30

PÓDIUMBESZÉLGETÉS
VENDÉGÜNK A SEMMELWEIS FILM FŐSZEREPLŐJE, NAGY KATICA SZÍNMŰVÉSZ
ÉS A FILM FORGATÓKÖNYVÍRÓJA MARUSZKI BALÁZS

A program ingyenes!

VÁRHATÓAN 20 ÓRAKOR KERTMOZI VETÍTÉS!

SEMMELWEIS

Főszereplők: Vecsei H. Miklós, Nagy Katica, Gálffi László, Kovács Tamás, Lengyel Ferenc, Szűcs Nelli, Elek Ferenc, Mészáros Blanka, Virga Tímea, Kizlinger Lilla, Csapó Attila, Kovács Lajos, Györgyi Anna, Znamenák István, Hajduk Károly, Simon Kornél, Zsigmond Emőke.
Operatőr: Nagy András H.S.C. Vágó: Kovács Zoltán H.S.E.
Zene: Pacsay Attila. Írta: Maruszki Balázs
Producer: Lajos Tamás, Vida Joe. Rendezte: Koltai Lajos

Meglátta a láthatatlant.
Véghez vitte a lehetetlent.

Semmelweis (Vecsei H. Miklós). Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője.
A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok…
És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

Az Oscar-díjra jelölt, legendás rendező-operatőr,
Koltai Lajos hazai színészek legjobbjaival készítette el a nagy klasszikus filmek
méltó utódját, egy különleges ember történetének
magával ragadó, látványos és érzelemgazdag krónikáját.

Mozibemutató: 2023. november 30.
Magyar film
Gyártó: Szupermodern Filmstúdió

A program ingyenes!

VÁLOGATÁS A KÖNYVTÁR KÍNÁLATÁBÓL EGÉSZSÉGTÉMÁBAN