Kapaszkodó – Irodalomterápia

2024. szeptember 2.

Következő alkalom: szeptember 2., hétfő, 18.00 óra

Várunk mindenkit szeretettel!

Egy csésze tea, egy jó vers és egy beszélgetés önmagunkról és a világról. Önismereti csoport találkozó havi rendszerességgel Könyvtárunk olvasótermében.

A találkozások során az egzisztenciális pszichológia fő témáit, az emberi létezés univerzális problémáit járjuk körül irodalmi szövegek segítségével.

A felnőtteknek szóló találkozókon való részvételhez nincs szükség irodalmi ismeretekre. Nyitott csoport lévén bármely alkalomra be lehet csatlakozni. Szeretettel meghívjuk irodalom terápiás csoportunkba, ahol elfogadó és támogató közösségben feltöltődhetünk, inspirálódhatunk, jobban megismerhetjük önmagunkat és másokat.

A foglalkozások alatt beszélgetünk a halálhoz, az értelemnélküliséghez, a szabadsághoz és az elszigeteltséghez való viszonyukról; a harmonikus, kiegyensúlyozott élet elérésének lehetőségeiről.

A szövegek mellett a beszélgetéshez segítséget nyújtanak különböző asszociációs gyakorlatok és a kreatív írás is. Reméljük, hogy minden egyes találkozás után együtt rájövünk arra, milyen sok kapaszkodó van az életünkben és hogyan tudjuk használni azokat.

A részvétel ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztráció: konyvtar@gyalikozhaz.hu

A foglalkozásokat havi rendszerességgel, minden hónap első hétfőjén tartjuk 18 órától. A program hossza 1,5 óra. Vezeti Szabó Réka filmrendező, irodalomterapeuta, a Magyar Irodalomterápiás Társaság tagja és Hüttner Szilvia könyvtáros, irodalomterapeuta, a Magyar Irodalomterápiás Társaság tagja.