Digitális Jólét Program Pont

Könyvtárunk 2004 óta eMagyarország pontként működik, 2019-től pedig csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, amely az eMagyarország program jogutódjaként a lakosság digitális kompetenciáinak fejlesztését tűzte ki célul.

A digitalizáció a hétköznapok, a vállalati működés, a nemzetgazdasági folyamatok, és így végső soron a világgazdaság teljesítményét alapvetően meghatározó jelenséggé vált. A digitális átalakulás egy átfogó, esélyteremtő társadalmi változás, amelynek középpontjában maguk az emberek állnak. 2015 végén elindított, a digitális ökoszisztéma egészét érintő Digitális Jólét Program (DJP) célja többek között a digitális írástudatlanság csökkentése, az internet mindenki számára történő hozzáférhetővé tétele és megfizethetősége, az infrastruktúra-fejlesztés, az oktatás digitalizálása, valamint több más ágazat (gazdaság, kultúra) digitális átalakulásának, fejlesztésének elősegítése.

A Digitási Jólét Program pontjain a lakosság kompetenciafejlesztése a Digitális Jólét Koordinációs Központ által koordinált Digitális Jólét Program Hálózat mentoraival valósul meg. 2017. október 2-től 1173 helységben, 1415 Digitális Jólét Program Ponton, mintegy 2116 DJP mentor dolgozik a digitális írástudatlanság csökkentése érdekében. 

A könyvtár olvasói terében 6 db számítógép áll a lakosság rendelkezésére, valamint egy nyomtató és egy szkenner is segíti látogatóinkat az elektronikus ügyintézésben.

A számítógépeket előzetes ingyenes regisztrációt követően 14 éves kortól bárki használhatja.

A regisztrációhoz szükséges a személyazonosító adatok közlése és igazolása a személyi igazolvány és a lakcímkártya bemutatásával.
Regisztrált könyvtárhasználóink könyvet nem kölcsönözhetnek, csak a számítógépeket használhatják.

Beiratkozott olvasóink 13 éves kortól használhatják a számítógépeket.

Internet-használat mellett lehetőség van Office programok használatára, nyomtatásra, fénymásolásra, CD és DVD írásra, pen-drive használatára, szkennelésre, és fülhallgató használatára.

Internet és számítógép használati díja: 300 Ft/óra
Internethasználati szabályzat

Alapfokú internethasználati tanfolyam szervezésével is segítjük a lakosság digitális tudásának bővítését. Erről bővebben itt tájékozódhat.