Nyugdíjas Alapítványért Nyugdíjas Klub

A klub 1992. április 27-én alakult, 27 fő nyugdíjassal. Alapító Csík Lajos és felesége volt.

Lajos bácsi kezdeményezésére 1993-ban cégbíróságon bejegyzett szervezet lettünk.
Alapszabályunk fő mottója: a munka világából a nyugdíjas évekbe lépett emberek érzelmi és kulturális segítése. A taglétszám természetesen egyre növekedett. Jelenlegi létszámunk 102 fő. Éves program alapján próbálunk működni. Ezek közé tartozik: nyáron gyógyfürdőbe, de télen is fedett gyógyfürdőbe látogatunk. A 25 év alatt sok helyre kirándultunk. Sétáltunk az arborétumokban, nevezetes kastélyokat néztünk meg, ma már nem élnek azok a színészek, akiknek szülőházaiba elmentünk, mellesleg az ott hallottak igazán egész képet adtak a színésznők életéről. Budapest szép épületeit, az Operaházat, a Bazilikát, a Mátyás-templomot, stb. idegenvezetővel látogattuk.

Minden évben a farsangi bált is megrendezzük a gyönyörű Közösségi házunkban. A tagok mulatságosabbnál, mulatságosabb öltözékeket találnak ki. Nyár elején és ősszel bográcsozunk a Katolikus játszókertben. Zenész húzza a talpalávalót a finom étel után.

A Közház keretén belül részt veszünk színi előadásokon évente több alkalommal.
Az ócsai Évgyűrű nyugdíjas klubbal jó kapcsolatunk van már évek óta. Évente rendszeresen meghívjuk őket, majd ők is visszahívnak bennünket.

Nagyon színvonalasra sikerült a 25 éves évforduló megrendezése is. Pályáztam Pest Megye Közgyűléséhez, Szabó István Elnök Úrhoz. A pályázat végén meghívtam Gyálra, tekintse meg, hogy milyen egy igazi, 25 évet megért nyugdíjas szervezet élete. Elfogadta a meghívást, nagyon szép, szívhez szóló beszédet mondott. Nem gondolta, hogy ennyire aktív a nyugdíjas korosztály Gyálon. Jól estek az elismerő szavai.

A város Képviselő-testülete évente pályázatot ír ki 3.000.0000,-Ft értékben a civil szervezetek számára. Természetesen minden évben pályázunk, az elnyert összeg nagy segítség számunkra.

Nagyon nagy segítség még, hogy klubgyűlésekre, valamint télen és ősszel összejövetelünkre a
Közösségi Ház termeit térítésmentesen használhatjuk. Hozzáteszem, hogy a mi szervezetünk veszi igénybe legkevesebbet. A városi ünnepségeken is részt veszünk.

Minden évben többször is szívesen megnézzük a Közházban megrendezett színházi előadásokat.

Gácsi Kis Dezsőné
elnök