Kapaszkodó – Irodalomterápia

IDŐPONTVÁLTOZÁS: decemberi alkalmunk az alábbi időpontban lesz megtartva: DECEMBER 11. 18 óra

Egy csésze tea, egy jó vers és egy beszélgetés önmagunkról és a világról. Önismeretei csoport találkozó havi rendszerességgel Könyvtárunk olvasótermében.

A találkozások során az egzisztenciális pszichológia fő témáit, az emberi létezés univerzális problémáit járjuk körül irodalmi szövegek segítségével.

A felnőtteknek szóló találkozókon való részvételhez nincs szükség irodalmi ismeretekre. Nyitott csoport lévén bármely alkalomra be lehet csatlakozni. Szeretettel meghívjuk, az október 2-án, hétfőn 18.00 órakor induló irodalom terápiás csoportunkba, ahol elfogadó és támogató közösségben feltöltődhetünk, inspirálódhatunk, jobban megismerhetjük önmagunkat és másokat.

A foglalkozások alatt beszélgetünk a halálhoz, az értelemnélküliséghez, a szabadsághoz és az elszigeteltséghez való viszonyukról; a harmonikus, kiegyensúlyozott élet elérésének lehetőségeiről.

A szövegek mellett a beszélgetéshez segítséget nyújtanak különböző asszociációs gyakorlatok és a kreatív írás is. Reméljük, hogy minden egyes találkozás után együtt rájövünk arra, milyen sok kapaszkodó van az életünkben és hogyan tudjuk használni azokat.

A részvétel ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.Regisztráció: konyvtar@gyalikozhaz.hu

A foglalkozásokat havi rendszerességgel, minden hónap első hétfőjén tartjuk 18 órától. A program hossza 1,5 óra. Vezeti Szabó Réka filmrendező, irodalomterapeuta, a Magyar Irodalomterápiás Társaság tagja és Hüttner Szilvia könyvtáros, irodalomterapeuta.