Babaszínház – Vaskakas Bábszínház: Tarkabarka

2024. szeptember 14.

Időpont: 2024. szeptember 14. szombat, 10 óra

Korosztály: 0-4 éves korig

Jegyár: 1900 Ft/ felnőtt + 2 gyermek

Regisztráció: regisztracio@gyalikozhaz.hu

A Vaskakas Bábszínház aprószínházi játéka a színek csodálatos világába kalauzolja a legkisebbeket, tánccal, bábbal, zenével.
Milyen szép e színes világ! Az ég kékje, a kikerics sárgája, a piros labda piros pöttye, a buborékok szivárványos csillogása!
Ebbe a tarkabarka világba hívjuk a legkisebbeket.
Ragán Edit és Darvas Emőke: Tarkabarka

A VASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ TÖRTÉNETE
Van a belváros szívében, a „győri Broadway-en” egy több mint 6000 bérletesnek játszó, első sorban gyerekeket megszólító, ám de felnőtteknek szóló produkciókat színpadra is állító, és befogadó, színházművészeti központ, a Vaskakas Bábszínház, melynek társulata a magyar bábművészet élvonalába „dolgozta be” magát az elmúlt évtizedekben. Az egyik legjelentősebb, legprogresszívebb színházi műhely az országban. Évente mintegy 500–550 előadást játszanak körülbelül 150 000 néző előtt, a belvárosi bábszínházzá átalakított épületben. Hétköznapokon az óvodai, iskolai csoportok bérletes közönségét, szombatonként a legkisebbeket, a 0-4 éves korosztályt szórakoztatják az Aprók Színháza elnevezésű előadások keretein belül, vasárnaponként pedig a családoké a nézőtér.

2021-ben 30 . születésnapját ünnepelte a társulat. Felnőtt korba lépett . És ahogy a felnőtté váló embert a realitásérzék, tervezési készség, pszichológiai érettség, önállóság, felelősségtudat, az alkotó munkára való képesség, valamint kialakult világnézet, erkölcsi tudat és saját értékrend jellemzi, úgy a megye egyetlen bábművészeti műhelyére is érvényes ez a minősítés. A Vaskakas jelenlegi életszakaszában már megtalálta helyét szűkebb-tágabb környezetében: Győr város művészeti életében, s a hazai bábművészet palettáján.

A Vaskakas Bábszínház 17 éve a Győrkőcfesztivált is jegyzi, mint főszervező, mely többször elnyerte a “Kiváló Művészeti Fesztivál” minősítést. Az ország legjelentősebb, 300000 látogatót generáló családokat megszólító összművészeti fesztiválja, a régió legjelentősebb rendezvényévé vált.

A nézőszámok a közönség szeretetét, a hazai és külföldi meghívások a szakma figyelmét, a jelentős támogatás pedig a fenntartó önkormányzat bizalmát, megbecsülését jelzi.