Irodalmi Élményfürdő – Adjuk meg a módját! Szabó T. Anna költővel és Dragomán György íróval

2023.11.03., péntek

Szabó Magda-díjas a Könyvtárunkban

A magyar irodalom kiemelkedő írónője és a 20. század lelki rezdüléseinek mágusa Szabó Magda írónő volt. A róla elnevezett, első alkalommal átadott elismerést, hamarosan Gyálra, író-olvasó találkozóra érkező Szabó T. Anna író és Egri Kati színművész vehette át. A Szabó Magda-díjat a művész jogörököse, Tasi Géza alapította, ily módon tisztelegve a Kossuth-díjas író, költő, műfordító munkássága és személye előtt. Az elismerést az idei évtől minden évben egy író, valamint egy társművészeti ágban alkotó kapja meg. Szabó T. Anna és férje Dragomán György író november 3-án a gyáli Közösségi Ház vendége lesz, író-olvasó találkozón Ön is megismerheti a magyar irodalom két jeles alkotóját.

A könyvtárunkban Szabó Magda valamennyi írása kölcsönözhető. Szabó T. Annától pedig a Szabadulógyakorlat : novellák, Adventi kalendárium, Ár : új versek, Senki madara, A fűszermadár (gyerek), Határ, Kerített tér, Körtészet, Tükörrobot (gyerek) kötetek kölcsönözhetők.

Várjuk Önt is november 3-án az Irodalmi élményfürdőnkbe. 

Adjuk meg a módját – találkozó Szabó T. Anna költővel és Dragomán György íróval

Mire jó az irodalom? Szabó T. Anna nagyjából három évtizede van a költői pályán, a líra mellett a novellán és drámán át a gyerekkönyvig sokfélét írt, mégis mindig új válaszokat keres a kérdésre – ahogy Dragomán György prózaíróként szintén. Szabó T. Anna legutóbbi verseskötete Vagyok címmel, Dragomán György újabb irodalmi szakácskönyve pedig Adjuk meg a módját! címmel látott tavaly napvilágot. A kötet címe mindkettőjük alkotói munkájára jellemző, ahogy egész életükben igyekeznek mindennek megadni a módját. Közös estjükön mesélnek és felolvasnak, személyes és kitalált történeteikkel keresik az elbeszélhetőség határait és a belső szabadság lehetőségeit, miközben műhelytitkokra is fény derülhet.

2023. november 03, péntek, 18 óra.

A belépés ingyenes. Regisztráció: konyvtar@gyalikozhaz.hu