Boda-Szépvölgyi Társulat

     

 A Boda-Szépvölgyi Társulat egy 2016-ban, alakult amatőr társulat, amely a két alapítótag, Boda Benjamin Gábor és Szépvölgyi Szilárd Ferenc pasticcio-musicaljeit adja elő.Ezek az egész estés színdarabok úgy születnek, hogy a szerzők egymástól függetlenül létező, ismert dalokat válogatnak össze, ezeket új szöveggel látják el, köréjük pedig történetet írnak.
Első művük, a Vásárhelyi szívek már négyszer szerepelt Gyálon, a közösségi ház színpadán. 2017-ben Székesfehérvárra isellátogatott, jótékonysági előadás keretében, 2018 nyarán pedig az egri Dobó István Gimnázium udvarán, az Agria Nyári Játékok Kamaraszínpadán szerepelt.
Második darabjuk, a Valmy-i lég bemutatója júniusban volt Nagytétényben, szeptember 1-jén pedig a gyáli Arany János Közösségi Házban is látható, melyet a társulat kedvenc játszóhelyének, szinte „otthonának” tekint.
A társulat különlegessége, hogy teljesen önszerveződő módon egy budapesti gimnáziumban jött létre, tagjai pedig azután is együtt maradtak, hogy elhagyták az intézményt. A társulati próbák hobbit, feltöltő szabadidős tevékenységet jelentenek a fiatalok számára, a sikeres előadások pedig mindig ünnepi pillanatokat jelentenek.