Alkotó családok - Családi alkotások


Együttműködésben az „Aranyemberekkel”

Közösségi Házunk 2018. november 23-án ünnepélyes keretek között szakmai-stratégiai együttműködést köt a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesülettel. A 2001-ben alakult nívós szervezetet népi iparművészek, a hagyományos, a népi kultúra megmaradásáért alkotó, többszörösen díjazott „aranyemberek” alapították. Az együttműködés biztosítja, hogy Gyálon tovább erősödjön a magas szakmai minőségű hagyományápolás számos alkotói formája, hozzásegítve a legfiatalabb nemzedéket a tudás megszerzéséhez.
Az Egyesület partnere lesz a gyáli közösség- és kultúrafejlesztési folyamatoknak, a Közösségi Ház pedig erős alapot ad az Egyesület jelentős nemzeti értéket termelő országos hírű munkájához. Egy hagyományos kézműves tevékenység során mindig volt dolga a nőnek, férfinak, idősnek, fiatalnak. Most sem kell ennek máshogy lennie, erről szól a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület kiállítása. Minden egyes alkotásban megjelenik a családi háttér, amelynek eredményeként az alkotó családok valóban családi alkotásokat hoznak létre.
Az együttműködés ünnepélyes aláírására várjuk Önöket is a Közösségi Házban, 2018. november 23-án, pénteken 17.00 órakor. A kiállítást ünnepélyesen megnyitja Birinyi József népzenekutató, a Hungarikum Szövetség elnöke, a KÓTA társelnöke.
A ceremóniát követően nyílik a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület reprezentatív kiállítása, ahol ízelítőt kaphatnak az ezerszínű magyar népi kultúra élő örökségéből.

A kiállítás 2019. január 30-ig megtekinthető kerengőnkben. A belépés ingyenes.